Followers

Monday, 25 June 2012

Mencari ketenangan

Assalamualaikum. .

hye. actually hari ni rasa teramat lah malas nk baca buku dan nk bebel kat belog ni. .tp, bila bosannn, belog lah nmber satu.. hikhok hikhok.



di mana kah Kyra nk cari ketenangan diri dikala hati sepi, hati remuk bagaikan berkecai. .otak serabot bagaikan maggie = ='. .

kita sebagai manusai xpernah lari dari masalah. kalau kita lari pon dia kejar kita kan. .eh, main acik kejar pulak. .mainan budak~2 lah.. ngee3. tp, mmg fakta!!! bila kita lari je, msti masalah dtg sendiri. .xkisah lah samada besa atau kecil kan. .mesti ada punya alah. dn boleh dikatakan wajibbal ghunah!! hoho

di saat hati dicemuk bagai, otak serabot bagai, n bagai~2 lah. ,apa yg kra buad ek??

Kyra mengaji, solat sunat. .sumpah, tenang je bila buad semua bnda ni. .tambah tenang bila baca al-quran kalau thu mksud dia. .ya Allah... sejuknya hati..



Kyra suka tgok pemandangan, yg kemain cantik walaupon sudah tercemar oleh org~2 yg xbertanggungjawab. ,sapa lah yg sudah mencamarkan alam semula jadi yg penuh dgn khazanah dunia ni. .xptot lah buad mcm tu. .cer tgok, air lautan yg tenang. subahanallah, tenang sgt. .best oo kalau bertenggek kat tepi pantai. kan kan kan. :)

tenang right??


n paling penting, kyra suka crazy~2 with my frend. .ya allah. sungguh,!!! buleyh hilang segala ilmu yg cgu aja. .agak~2 nya dah hilang kowt. .hoho. .xlarat nk gelak gn dyrang. .oop, kiterang xgosip ehh.. xmo xmo xmo. .bila cgu xmsuk kls je, mula lah mulut ni. .tiba~2 jadik terlebih active kowt. .sampai xbuleyh nk tutup. .bila cgu msuk kls je, okkkk. silent plesss. zipp mulut. .ahaks. tp, tetap potpet jugak mulut yg setempek dgn tahi lalat nih..cumel rigght?? xpyh perasan lah kyra.

baru~2 ni pi rtm perak..on air weyhh ;) jelly rr tuhh.

xlupa jugak, masalah rasa dibuang jauh~2 bila dgn adek angkt yg cumel lagi loteee. err, ade kew? cumel loteee ade rr kn. .sekali sekali ubah. xpa kn. .hikhok. .dyrang ni pon same je dgn kengkawan kyra. .mulut dyrang xreti nk diam. .agaknya terjangkit dgn akk angkat dyrang yg mulut becok n petah berkata~2 tanpa segan silu di dpn org ramai. - -' kyra selalu cite mslah kat dyrang, dyrang pon ape kurang nye. .suka cite mslah kat kyra. .n kengkadang kitrang suka gediks gediks. .errr, besa lah pompan gedik. .biasa kew??

kembar?? sama x?? jgn jelly weyhh. hikhok


apa benda lah adek aq jenguk tuhh = ='


lagi satu cara kyra tenang kn fikiran adalah..... jen jen jenggg!!! tido lah.. boleh lupa segala mak nenenk masalah yg tengah bermaharajalela di atas kepal hotak ni. .aiyoo. .serabot. .soo, amek bntai peluk.. baringkan badan n tidoo.. selmat tidur!! hoho. zzzzzzzzzzzzzz

--------------------------------------------

n terasa amat lah dihargai n bangga teramat lah sangat bila kengkawan thu masalh tnpa cerita kat dyrang. .xthu pulak fake smile yg kyra selalu buad. xnampak mcm fake. .agaknya dyrang dah lali dgn senyuman n gelak kyra gn ikhlas. .ye lahh, kalau kita buad~2 gelak lain kn bunyi nya. .tgok cra pon dah thu kan.? anyway. teng korang. .walaupon korang xrapat gn aq. .gila lah weyhhh.



jom ramai~2 cek hati kite. sama ada ok atau x?



daa~~ smbung mcj hoho

No comments: