Followers

Friday, 28 September 2012

Good Luck For PMR Candidate

assalamualaikum. cakk

seperti yg kita tahu PMR  tinggal lebih kurang 11 hari lagi. so, kpd sesiapa yg bakal menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah tuh, i wish u all's good luck n do the best.

n for my sista. good luck to ok laling. ehee. habis xboleh nk jumpa mksu sb  dia xnk balek kmpung. adede. rindu kat mksu nieyh. ehee. konon dia deactive fesbuk. tp, dok bukak fesbuk Kyra skodeng bebudak fesbuk, sama je lah. then bukak youtube. pastu dok sibuk dgn Photoshop dia. sama je lah adek oiii.

she is. <3

dia time belaja gila punya fokus. sampaikan xsedar org mention nama dia. tu diaa. good luck dear. n alhamdulillah percubaan pmr  ary toe dia dpt 7A 1B. 

kalau dia dpt 8A PMR ni nk kasi something kat dia. bg apa ya? hum, xterpikir lagi. nanti lah pk. ahaha.

Saturday, 22 September 2012

Sudah bergelar "Hajah"

assalamualaikum semua. bertemu kembali dalam drama ***** . k stop merepek Kyra.

nampak kn tajuk kat atas tuh. "HAJAH"? siapakah yg bergelar Hajah??
haruslah Kyra. this owner blog. alhamdullilah pagi tadi Kyra selesai menunaikan Haji. sb tu dapat gelaran Hajah. (Hajah Shakirah)

percaya x? pelisss, caye lahh *muke merayu

hahhaha, jgn dilayan dengan kerenah Kyra yg merepek ni. bukan p Haji pon. niat di hati mmg nk p, tp duet nya tidak mencukupi. sape lah yg xmau p melawat tempat suci tu kan. 

actually nk cerita, kat sekolah td ade buad "Kusus Haji". mmg best sangat!! xtipu. rasa mcm p Mekah n Madinah betoi~2. 

soe xde gmba sb semua xbawak camere.

xdapat Kyra bayang kan kalau Kyra p Haji. bukan apa, keadaan Kyra kat sana. mesti kene himpit bagai.dh lah kat sana ade ramai umat Islam dr pelbagai kaum, negara n so on.  walaupon it is just an acting or practicle tp kita boleh amek maanfaat dia. such as, bila exam ttg Haji ni nanti senang sikid nk jawab, sebab dh nmpak gambaran keadaan di sana.  Harap~2 lah kali ni kalau exam keluar bab haji boleh jawab.


bila tgok kwn~2 perempuan pakai telekung n kawan~2 lelaki pkai ihram nmpk sejuk je mata memandang. hati pulak jd dup dap dup dap bila pandang kaabah. walaupon kaabah tuh bukan kaabah betoi~2. kalau lah kaabah tu betoi~2, agak~2nya banyak wishlist yg Kyra nak mohon. hoho

tp, serius best gila., ni jelah yg Kyra mampu kongsi pengalaman gn korang. :)

Sunday, 16 September 2012

Terpaksa Berpantang

assalamualaikum semua. dan selamat malam..

nampak x tjuk entri utk kali ni. xbute lagi kan. hoho. yess "terpaksa berpantang" huh? mcm lain mcm je bunyik je.. aishh, jgn pikir bukan~2 ok. Kyra xgndung ok. then terpaksa berpantang.

actually Kyra terpaksa berpantang sb Kyra nk exam. SPM!! ok. mmg jenis xsedar diri pon kyra ni. xrety~2 nk baca buku. yeahhh. owesome lah kau Kyra.

dipendekkan cerita. di sebab kn Kyra nk amek SPM thun ni, so terpaksa berpantang sb nanti byk mkn bnde merapu nanti otak xjalan. 

1. makan makanan yg masam such as jeruk.. wehh, peberet weyh. tmbah~2 jeruk pelam. aummm. lagi satu pelam muda, kalau menyicah dgn kuah rojak. gila ahh weyhhh. sodappp.thn je lah nafsu tuh.,


2. minum air berkarbonat. sah lah xblh. nanti otak jadi gila punya slowww.. 
3. makan makanan yg pedas. sah lah. stg sakit perut. dh lah Kyra xblh mkan makanan yg pedas. nanti msuk dewan peperiksaan, jenuh asyek p toilet. mmbzir masa tang situ je.
4. makan makan ringan such as keropok. seperti kita thu keropok kn byk msukkan MSG, perisa, pewarna n so on. mende tu semua bukan bagoih pon. cuma nak bagi org mcm kita~2 ni tertarik dgn makanan mcm tu.

setakat ni jelah pntg larang dia. ok bubye. :)

Friday, 14 September 2012

Hobi Baru

assalamualaikum. heyy,peace yo.. 
lama nya xmembebel kat belog nieyh. aiyoo. bese lah bz bace buku. trial spm. actually bru je lps habis paper akuan. serius gila punya susah. soalan mntka lain, bagi jwapan len. grr. 

ok, kite teruskan dengan tajuk yg tertera di ats, "HOBI BARU" yess, mmg kyra ade hobi baru pon. thu x ape dia. jeng jen jeng. (konon suprice) Kra suke kumpul jam. serius skrg ni p je kat kedai mane~2 msti ade jual jam. lawa lgi uh. walaupon jam Kyra semua dlm lingkungan 20 hengget ke bwh, tp tetap bermakna bg Kyra ok.


taraaaa... ni lh jam yg Kyra kumpul. ade yg dah putus dh tali dia, tp, still berfungsi lagi. ehee. xpe,simpan buad kenangan. yg jam G Shock tu adek Kyra punya, dia xblh pakai bnda~ besi kt  tgn dia, sb dia alergic bnde~2 beci cm ni. kalau pakai sg gatai. xtw pasai apa. so,dia kasi kat Kyra. ehee. org dh kasi amek je lah. 

ok, setakat tu je nk bebel hari ini. ok. daa. nite u all's. :)