Followers

Thursday, 7 June 2012

Berkahwin dlm usia muda

assalamualaikum dan salam sejahtera :) alhamdulillah hari ni Kyra masih bernyawa dan segala~2 organ~2 Kyra masih berfungsi dgn baik. .dn xlupa jugak Kyra lepas bagun tdo, buad segala kerja~2 rumah dn terus bukak netbook 1 Malaysia nieyh. .hihi (komputer adeq guna) .1st bukak fesbuk, then twiter then bru bukak belog. walaupon belog ni tempat ke-3 Kyra bukak, Kyra tetap egt tugas Kyra sbg penulis belog yg syiook sendiri. mmg ss pon. hihi. 

ok. nampak kan tjuk kat ats tu,sebelah kucing yg cute miute tuh. .cumel kn kucing tu. .hihi.  "berkahwin dlm usia muda" ehem~2, jgn dok gatai noh. .opp, lupa nk ckp "berkahwin" disini adalah di maksudkan dgn ikatan yg sah! bukan yg kena tangkap dgn Jabatan Agama Islam tu. .tak nak lah nk cerita pasal bnde~2 yg "haram" nieyh.

pagi~2 bgun, gosok mata yg penuh dgn taik mata ni then tgok adeq yg tgah syiokk baca n tengok tutorial shawl. .Kyra pon p tumpang sekaki, eh, cumel~2. .tambah cute miute dia tuh..ee,geram nya.. tu dia Dena Bahrin. cumel kowt. 


korang tahu berapa umur dia? jengjeng~2... 19 thun kowt. huh?? gila ke apa! zaman sekarang manada kawin umo 19, tambah~2 perempuan, nk kejar kerjaya n so on. baca la belog dia n vdeo kat you tube, mmg suite gilaaa weyhh, jelless kite tw x.

at 1st, dia xknai pon suami dy, hubby dia p umah ckp kat makbapak dia, yg dia suka Dena tu. 1st Dena tolak ,sb dia fikir masih mentah lagi. .hubby dia tu datang jugak rmh beberapa kali walaupon setelah di tolak. .pastu lepas di nasihati mak ayah Dena, Dena teriam sidia. 

tgok lah,hubby dia xputus asa walaupon ditolak bagai. .sweeett nye. .alahai, korang baca lah ka belog dia (Dena Bahrin), tgok sini, sini dan sinon
apa macam sweet x??

Dena, 19 thu,. husbund dia, 25 thun

alahai, tetibe je rasa gatai sesangat nk kahwen nieyh. .SPM pon xlepas lagi. .yes, sekarang mmg sah, dan tepat!! bercinta selepas berkahwen lag sweet!!. kalah gula~2 yg Kyra sllu makan waktu kecik~2 dulu.

pilihan keluarga bukan menjadi halangan utk kebahagian rumah tangga kita. .actually bergantunng kepada kita, .mcm mana kita nk uruskan rumah tangga kita. .n kahwen awal jugak xjadi halangan utk kita sambung belajar. .pandai~2 lah urus masa dgn bijak. .wife Ally Iskandar pon still study jugak kn. .bhagia je. .:)

"you rr not a student only, but u my wife n maybe ou wil be a mom" : Ally Iskandar said
eh, benda betoi tw. 

ok, bubye, nk sambung baca novel pulak. .hihi = ='

No comments: