Followers

Monday, 30 April 2012

Melancong

assalamualaikum sume.. hey yoo.. what up haa!!

hamboi cik keyra.. tdi dekat kelas kemain ngantok.. dh tersengguk sengguk dah time akaun tdi. maklum lah dh pukul 2 lebih.. mana x na mengantok.. bile balik rumah cergas pulak.. aikk., apee ke pelik nye?? ntah2 malas belajar kowt.. ayokkk.. bangun lah shakirah.. SPM!!

haaa.. dah bace kan tajuk kita pada hari ini,.. yes.. MELANCONG.. siape pernah melancong.. xkisah lah sama ada luar negara or dalam negara kita sendiri.. wooow, bayak nya pernah pergi melancong.. mesti best kan..

huh?? kyra?? urmm. actually kyra xpernah pon pergi melancong ni.. hanya duduk meronda di area perak negeri yg ku cinta ini.. what!??? x percaye.. ikot suke lah ( touching lah pulak). yess.. seriuslyyyy kyra xpernah pergi melancong..

niat di hati . ok cuti ni kite pergi sini,sana,situ, .. last2.. ok hanya berteduh  di bawah bumbung rumah xpon dalam bilik.. itu sahaja.. copp., lupa nak ckp. waktu kecik molek dulu pernah lah kyra p pantai merdeka.. time tu kecik lagi oukeyh.. 1+1 pon xtahu berapa.. umur kyra time tu maybe dalam 1 or 2 thun.. kyra xegt ape2.. hanya gambar je yg jadi kengan..

kalau lah kyra di beri peluang untuk melancong kesana kemari.. paling cikai pon dekat dalam negeri pon cukup lah.. kyra nak sgt pergi langkawi, cameron highland, genting n so on lah.. yg sabah dan sarawak tu lain kali lah kowt.. kite pergi ronda semenanjung malaysia cukup lah..

kebetulan pulak member2 bru balek dr Cameron Highland.. so izinkan kyra menempek gambar diaorang.. all my fwend.. really2 love them :)




ok.. tata tata

Friday, 27 April 2012

Persahabatan semakin regang

assalamualaikum semua.. nah nah nah ambil lah seyuman nih :) :) :)

sedeh lah hari ni.. tinggal kra sorang ja.. kwn2 semua pergi Cameron Highland.. waahh.. seronak nya diarang.. dapat melancong kat sana.. kyra kat sana pon x pernah pergi.. what?? xpercaye?? terserah lah nk perccaya ke x.. tapi, sejujurnya kyra xpernah pergi ke sana walaupon hidup dh dlm 17 thun.. egt mmg nk pergi sangat2.. ye lah dpt hilang kn tensen (tensyen lah sgt kn). n dpt luang kan masa dgn kawan2. tp, apa kan daya.. pitis nya xde. sob sob sob.. :'(



yummy.. gila weyhh.. sedapnya strwberry ni bile di cicah bersama coklat.. (actually xpernah rasa pon).. untunglah diarang dapat mkn stwberry byk2.

ook.. back to our topic.. actually kyra sedeh rr.. sb hubungan kitrang sebagai kwn dh semakin regang,.. sb ape?? rr.. ito xthu lah nk ckp.. ke sb kitarang dh xduduk 1 meje dlm kls?? mmg dulu dia dok sebelah meje kyra pon.. tp, sejak ari toekirang ubah kedudukan meja..so, terpaksa lah berpisah gn mmbe rapat kyra tuh.. macam mana pon.. kyra ttp syg kwn2 kyra.. 


this is we!! abaikan laki yg kat belakang tu.. ape2 pon di tetep geng kitarang jugakk.. :)


Maaf Contest Di Tutup

assalamualaikum sume..
hari ni kyra nk kongsi cerita sedeh.. huhh?? sedeh cgt ke?? haha. xde lah


seperti yg terapapar tjuk antr kyra "MAAF CONTEST DI TUTUP"
contest ini di tutup atas sebab2 tertentu.. sah2 lah contest ini tidak memenuhi syarat. tdk bk penertaan.. maaf kerana telah menyusah kan anda semua.. dan terima ksih kpd sesiapa yyg sudi join cntst yg xseberapa nih..

ok.. gambar2 yg kra tunjuk ni adalah gmbar org g join cntst tu.. ok.. sila bukak mata luas2.. :)





Wednesday, 25 April 2012

Masih Cetek kah Ilmu ttg Blog??

assalamulaikum sume.. hahaha

err... apa yg nk kyra kata kan hari ini. mesti korang xpercaya.. ya ya ya.. mmg kyra xreti nk guna blog ni.. walau pon kyra tlh guna blog nih hampir setengah thun.. kyra msih terkapai2 di awan2 nano..

bila kyra bukak blog org.. ohhh. tidakkk!! kemain cantik nye blog drang.. arghhh. aku jelous.. mcm mana dyrang buad tu.. aish.. knapa cetek cgt aku ttg IT.. ayt itu lah yg sllu keluar dr benak hati kyra ni.. dekat hati ni kemain kuat jelous dia.. tegok lah blog kyra yg huduh ni.. follower pon ciput je.. ini tidak adil tidak adil (mula nyanyi lagu yuna)



bila hati meronta2 nk thu mcm mana diarang punya blog blh cnik2 macam tu.. mula lah tgn ni trkedek kedek tgok tuto.. selalunya tgok tuto kak lyssa lah.. kat situ je lah yg kyra thu nk tgo tuto.. bila dh tgok.. bru thu.. oooo.. begini.. ooo.. habaq lah awai2.. haha.

pastu mula lah kyra nk tertonggek tonggek dpn komputer ni nk buad jugak.. aikk..pasai pa xjadi ni.. nmpk cgt xreti mk cik kita sorang ni.. er.. last2. erghhh bia kn je lah..

yang pling xthn., ade seorang budak tu ckp " akk., blog akk serabut lah.. meyh adek buad kan"
hamboih2, ehh.. ini blog gua.. suke aty lah.. hati mula lah panas yg amat2.. ermm... dia bolah lah guna SKIN.. tp., skin pon ade keburukan dia jugak.. cantik mmg cantik.. tp., cer tengok tulisan dia.. makk oiii.. kcik nya... terpaksa lah kita buka mata kita ni luas2 mcm nk terkeluar je.. org tgok pon tkot.. lgi 1, guna skin ni payah sikit(bgi kyra lah).. sb.. kdg2 nk cri tpt nk follow pon.. "ehhh.. mane dia ni.. xnk ksi aku follow kew?? karang xfollow merajuk pulak"

main ambil je.. cth : skin blog


tapi secara conclusion nya., mmg kyra msih terkapai2 dlm dunia blog ni.. buad masa skrg kyra xnk active dlm dunia blog.. hnya sekali sekala je post2 antri bodo bodo ni.. lps habis SPM insyaallah kyra nk touch up habis2 blog kyra ni.. (errr.. cm reti je)

ok.. tatata.. have a sweet dream ya.. :)

Saturday, 21 April 2012

Rehat or Stady

assalamualaikum.. hey yoo..

mlm2 ginik mula lah naik gila.. ok kat sini siapa yg calon UPSR, PMR, SPM??
mcm mna pengurusan masa korang?? ok ke tidak?? kalau waktu cuti pulak macam mana korang urus kan? n korang ada buad x jadual belajar?? yg buad korang ikot x??

haaa.. sebagai pelajar ni lah keje kite kne menghadap buku 24 jam.. eh., xkan 24 jam kowt.. ok tolak mkn, minum. tolak reksiasi, tolak sekolah.. kita mesti nak yg terbaik periksa ni. tp., begitu liat na kite nk buad ini nk buad itu.. bce buku ini bce nuku ito. tusen ni, tsyen tu.. aishh.. mcm2 lah.. kalau berkaitan dgn pelajarn mcm2 excuse kn..

kalau org cuti msti kita nk cuti jugak kn.. tp., jadula kita penuh cgt3.. pg  ade kls tmbhan. ptg stdy group.. mlm kls tmbhn ag.. aish.., msti kita rasa.. aduhh.. letih nya.. nk rehat jugakk!!.. mau ngis lah di kata kn.. tpi belajar hari2 pon boleh naik jemu kita...


xsalah kalau hari cuti kita pon nk cuti sama.. tp., kita kene lah pndai manage time kite.. contohnya., pagi n petang tu kita relex.. tenang kan fikiran., joging, lepak2., shopping or hang out ke.. mlm tu pulak kita jd lah burung hantu.. xsalah kn.. yelah.. pg n ptg kita xenjoy.. mlm tu pulak kita korban kn lah masa kita demi masa dpn kita.

ok.. setakat tu je.. tata :)

Monday, 16 April 2012

Bersyukur

assalamualaikum suma n slmat petang..
tiba2 ja tgn ni gedik nk menaip.. blik sekolah je trus mkn n solat then bkk blog nieyh..aishh.. apa nk jd lah gn kyra nieyh.. SPM!!! haaiiyaakkk


kita sbg manusia perlu lah bersyukur dgn sgala kurniaan Allah.. dgn kita beersyukur tu lbih mendekat kn diri kita dgn Allah..

tp., bgaimana pulak org yg xrety nk bersyukur nieyh.. nk ubah sana ubah sini.. terutama yg berkaitan dgn anggota bdan.

kalau yg perempuan. biasa lah mula lah nk ksi tegang muka dia.. mula lah nk ber'botok2' nih.. susuk lah.. ini lah itu lah.. aishh. xpahm kyra..

tp., bila korang tgok blik kn. bkn cntk pon bila dh cucuk or botoks nih.. muka tgang kemain.. haishh.. dh jd pelikpon ada.. rasa2 nya muka original ag cntik.. buad payah je hbis kn duet tok buad sume bnde haram tu.. lbih baik kita sedekah kn duit kita tu ke jalan yg halal.

kalo laki pulak.. ermm. ni especialy lelaki g kmbut ckid.. of coz lah nk ubah bndtuk bdan diarang.. nk ubah ksi cm pompan.. haish.. xke pelik. bahu, bahu laki tp., bila tgok bdan cm pompan.. dan xke pelik bila tgok tubuh drang.. haisyhhh.. pelik2..

manusia ni mcm2 ragam.. bila dh mcm2 rgam ni mula lah mcm2 di buad nya.. tp, kita g tlh di kurniakan akal yg ginius ni guna lah dgn seelok eloknya.. kita boleh pikir mana 1 buruk mana 1 yg elok...



Sunday, 15 April 2012

Bila perempuan dah mula sayang

assalamualaikum sume.. ape kabo? bhaha..lme dh kyra xtaip2 kat blog kyra nieyh..

spe kt sini yg xpernah bercinta.. pling tidak pon pernah jatuh hati..  tipu lah kan kalo perasaan ni xde..

perempuan bila dah sayang mcm2 di buad kn..

dia akan berasa cemburu.. time tu mula lah dia nak mula muncung mcm itik.. kemain cantik ag muncung mulut dia. bila dia cemburu dia mula lah nak serang sini sana.

dia akan selalu ambil berat pasal si boy nieyh.. dia akan selalu text si boy ni ckp
awak dah makan??
awk sihat x??
awak ada dkat mana nieyh??

dia akan selalu dgar masalah si bo nieyh.. walaupon dia rasa cm menyampah dgn cerita gntook dy tuh.. dia ttpa dga ksi sampai habis.

dia akan selalu nak berkepit 24 jam dgn boy nieyh.. tp xde lah sampai 24 jam sangat.. hampir 24 jam.. bila dia berkepit mula lah nak manja2 dgn boy nieyh

anyway girl nieyh pemalu orang nya.. dia xkan kasi tw yg dia suka bo nieyh scra straight to the point.. dia akan  cuba cari artenatif lain. contohnya, mula ckp saya syg awk sbg kwn.. ksi hdiah kat dia n so on.

if dyrang dah xtahan cgt dh.. dia akan berterus terang.. tapi itoe pon dlm keadaan g teragak2.. e lah mana tdk na tkot cnta di tolak.. tepuk sebelah tgn t xberbunyi lah plk..lain lah main sep sep sep tom tom tom. kn kn. berbunyi gitukk. hahhax.


Thursday, 12 April 2012

Berfikiran Positive

assalamualaikum sume..
heyy yoo.. lme xtaip menaip nieyh..
soe lah.. bkn xnk tp masa tdk mengizinkan kyra utk berceloteh disini..

sape kt sini yg xpernah marah dgn cgu dy?? mesty sume pernah kene marah kn.. tpu lah kalo korang xppernah kene marah walau pon sekali melain kan korang nieyh budak baik cgt. bhahaha.

antara faktor yg kite kene marah selalunye of coz lah xsiap hmwok kn.. hahaha. jd bnde biase kpd student. kalau cgu marah2 kite tuh jgn lah ensyen cgt sb marah kn tnda cyg.. hihihi. ape2 pon cgu maki2 kite, kite kne pikir positive..



ape2 pon yg berlaku kite kene pikir positive.. kalo kite asik pikir negative je mcm2 plk jdik nt kn..
k that all for today.. k bubye