Followers

Wednesday, 25 July 2012

Perlu ke bawa handphone ke sekolah???

 holla!!


see that! kan.? percaya x? yess, sekarang mmg tgh hot pasal isu ini. .semua pakat update dekat fesbuk, twitter ataupon blog. untung lah students tahun lepas boleh bwk fone kat sekolah. .untung kah??

mmg lah sekarang x dinafikan bhwa semua students ade fone sendiri kan. betulkan.? malah, fone student lebih mahal or gempak drp fone cikgu. .betul kan?! cgu~2 pakai fone yg cikai~2 je. ank murid pakai fone yg kemain lagi. .hamboi~2, mengalahkan cikgu pulak.


   


bawak fone dekat sekolah bukan buleyh nk pokus kat cgu yg mengaja tu. .yelah, sat~2 dok  mesage. .lagi bertambah kaya lah tuan empunya yg MAXIS. .hari~2 tpup, dlm sehari habis dlm Rm 2 egt. acano tu?? cer bayangkan, klau time belajar semua student dok tgok fone masih~2 kat bwh meja. xke sakit hati ckgu., 

kenapa ya thun depan di benarkan bawak hanphone kat sekolah? nak kate sebagai kemudahan nk calling parent time balek. .ehhh, bukan ke kat setiap sekolah ade public phone. kann~` so, ape masalahnye guna je lah. .nk kate low class?? eh, brother, chill lah, sampai bila nk "hidung tinggi". hidung xmancung, pp terserong serong. apo dahh. sekali sakala rasa lah hidup d "low class" ni.

so, fikir~2 lah samada baik atau buruk bawak fone kat sekolah. daaa



Sunday, 22 July 2012

Buyday gurl

assalamualaikum, hye all's ehee~. selamat meyambut bulan ramadan!

actually bufday kyra dh lepas bape zaman dh. .ahaks..cuma baru ade kesempatan nk tulis. .xnk bazirkan masa nk pk tulis apa, so, kita short kan. ok.!

bufday kyra 11/7. .so, genap lah 17 thun. .so, jadi matured skid ek. jgn asyek jd budak~2 je. .pagi~2 dalam perjalanan msuk ke kls nk letak beg, lalu lah kat kantin setelah memakir basikal kesayangan kyra tu. lpas tu je. dua org budak ni ( mira n faten ) terus ckp . selamat  hari jadi akk.! auchh, terharunya. 

mug bear


lepastu waktu rehat pulak.ade org pggil kyra. akk!! kyra pon berpaling kpd si empunya suara tu, then kyra tnya "kenapa". dia ckp, akk, hari ni hari jadi akk kan. nah (cadburry diary milk). wehh, terharu gila habaq hang!! dh lah cadburry to paberet kyra. .yumm, yumm


then, keesokan harinya, kyra dikejutkan dgn 1 hadiah yg misteri. cewahh, konon lah kan. nk thu apa? kyra dapat handbag drp mklong. auchh, lagi lah terharu.

xtw bila zaman nk pakai, kyra bkn jenis yg suka b'gaya

minggu berikutnya, kyra dikejutkan dgn 1 lgi kejutan. .opps, bukan kejutan elektrik keyh. kwn~2 kyra buad ala~3 surprice gitu. .ehee~ lepas habis kelas tambahan bm petang tu, terus p KFC The Store, Kamunting. .then, dyrang kasi sebiji kek. .kek tu kongsi bufday kyra n zaid. 




kawan-kawan
aku xtw dia amek sapa punya mkan - - '
 


thank to kawan~2 n adek~2 yg dah kasi hadiah. .terharu sangat. terima kaseh ea. .lup u all's. .n xlupa jugak, kat awak.., terima kasih tw. .ehee~~

dear you : terima kasih sb sudi datang. .n nanti kite shoping lg ea. .ehee~ seronok teman awak pegi shoping.. ehee~

MohamMad HasruDzi


Tuesday, 17 July 2012

Dear you....

assalamualaikum. hye all's. muahhh ckid. yg laki tuh, xpayah dok mngada noh. ehew.

intro utk ramdhan :  diramalkan lagi 4 hari nk sambut ramdhan. .harap~2 lah kyra sempat sambut ramdhan. .n alhamdulillah Kyra dh hbis ganti puase utk thun lps. .ehew. .so, selamat menyambuk bulan ramdahan. .jadi lah jutawan di bulan Ramdhan dgn mengumpul byk~2 pahala. :)

waktu fom 4..saja nk tempek kat sini. ahaks.

back to our topix.

.humm, actually xtw nk mula mcm mana. mklum lah kite pemalu. aww~. .konon lah kan. .senang cerita . 
I MISS YOU! 
siapakah?? ehemmm, bia lah rahsia. .aicett, rahsia lama~2 akan terbongkar jugakkan. .sama ada cepat atau lambat. nnti bila Kyra dh bersedia nk kasi tw, kyra kasi tw korang ehh. .eheww~~. actually kwan~2 kyra pon xtw yg kyra angau kat sapa. .ehew~~. secret~2. csin kyra yg laki tu je thu. .tu pon terkantoi gn dia. .aww~~ malu lah  kitew. .ahaks. 

.sserius rindu dia gila~3!!hambek kau. .actually kiterang xpernah meet pon. .percaya x! mana xnya. dia duk jauh. .tu yg susah nk jumpa tuh. .actually rumah dia area sini~2 je, kamunting. .tp, dia tgh study. .humm. .seyes xpenah jumpa dia. .xpena face to face gn dia. .selama ni dok text je gn dia. .dga suare dia pon blom. .ahks.

bila dh rindu tuh., kyra stalk fb dia.! biaq p lahh, bape byk kali pon. kisah happa. .semenjak ni lama xnmpk dia on9. busy lah kowt. .ahaks. .busy lah cgt, mcj kyra xpe pulak. tgok gmbaq dia. .yess!! kyra dh angau. .sampai tumbuh jerawat gatai bwh dagu sebelah chipmores yg molek nieyh. .aiyooo. .

a smile for you dear. auchh.~

.hari jumaat ni sebelom bulan ramadhan nk jumpa dia. .first time meet cm ne ek? auchh. malunya. *kegedikkan*

n selama bulan ramdhan ni berlangsung, kyra x text dia. .aishh, rindu tu mmg lah. .tp, untuk kebaikan kyra jugak. .kalau asyek text dia je. .kyra rasa lebih byk text dia drp baca buku. .spm minah oi..! dia ckp, xpa. untuk kyra" auchhh, terharunya,, *sila kasi penyepak*. kyra x text dia pon ade sebab. sbb dia. sila tgok di bawah.

puasa --> raya --> trial --> spm --> enjoy

no time to play anymore. just focus in the class. no time to cple? huh? buleyh kowt. cuma pandai bhgi kan masa. ahaks. >.<, no time to facebook. .huh? .buleyh ke aq nieyh. .ahaks.

dekad perpustakaan awam. rjin kan. 

dear you : i miss you  a lot dear. .arghh.. .setakat mecej xcukup. .ahak. *menggedik* (patut lah ada jerawat gatai)

errr.. rasa mcm nk tempek je gambaq dia kat sini,. ,arghhh. .miss u. .ahaks. .biaq kyra tayang si dia tu.

ok lah. .that all for today. .i nedd to read a book. *berubah lah minah oi, td kan dh kene ceramah dah* 
bubyei. .i luphiu dear..


Friday, 13 July 2012

Hari Sukan 2012

assalamualaikum. hyee, mornink all..
percaya atau x saya bgun awal~2 pgi ni. .minggu cuti pulak. haishh, buang tebiat ke budak ni. hihi.

ok, hari ni nak cerita pasal hari sukan yg sudah hampir 2 minggu tamat. kesian baru ada masa nk cerita pasal hari sukan yg dal tarikh luput. .bace je lah.. hihi *mintak simpati*

tahun ni bulh katakan Kyra active jugak lah dalam sukan. .xmcm thun~2 lpas. prgi je latihan rmh sukan tp, xmsuk ape~2 pon. .buad penat je pergi kolah dh lah kayuh basikal. tp, xpe ade manfaat dia jugak. .dapat sihatkan badan yg dah kuroih nieyh.

nk tayang sat!

kyra masuk lempar cakera,lari 4x400m,800m n kawad rumah biru. .yg 800 meter tu xdapat madle pon. yo lah, kyra mana pernah lari sampai 800m xhenti~2./ woooo, semput. at 1st time rasa xcya je yg kyra dapat 800m. mimpi ke apa. .serius xcaya. .mana x nya, kyra xpena msuk lari dlm acara sukan, tetibe je sukan thun ni kyra amek bhgian dlm lari. .cgu bila dh kenal tu, pakat tulis nama je. bese lah bajet hot *sila muntah*

cakera : nmber 2, 4x400m : number 3, perbrisan kawad kaki rmh biru : nmber 2. ok lah tu kan~~

kawad kaki : let me tell u all. ok
actually mmg penat gila nk mengajaq org kawad kaki ni. .actually kyra just pegang sepanduk je pon. tp, kyra jugak kene buad hias~2 tok budak tu. .n kyra kene aja kawad. what?? unbelivable kan~ ahahaks. .mmg tensyen dgn bebudak tu, tp, msih dpt dikawal emosi ni. seb bek, kalau x habis bebudak tuh benci gila~2 kat kyra kan. ahaks.

aku, yg bwak sepanduk tuh. weewee

cumel x bebudak kawad

pada masa yg sama, kyra pon kene "make-up" khemah rumah biru. ohsemm! cantik. .kiterang buad tema lady bird kat khemah kami tuh. .a'a betul korang ckp, ladybird mmg warna mrh hutam, tp, kiterang transfom kan dia jd biru n hitam. cntik jugak. .auww~~.kiterang balek sampai pukul 7 kowt nk buad bnda ni semua. pg n petang dok p sekolah., mmg ohsem argh!! 


thun ni, kiterang fight gn budak rumah hijau. xtw kenapa anti sgt dgn rmh hijau. kiterang pakat~2 rmh biru, kuning n merah buuuw kat rmh hjau. .dulu kiterang anti dgn rmh merah. bagai~2 lah..

keputusan : merah, hijau, kuning, biru

walaupon biru last sekali, its so k. sbb kyra rasa kyra xsumbang byk dh. .tp, apa kan daya. bebudak lain xnk sumbang kan. hahah. .n tahun ni last  kyra sambut hari sukan kat sekolah. hope miss this moment.!

bubye!! lupiu dear

Saturday, 7 July 2012

Dapat rasa perpisahan ini.

assalamualaikum. .yu alls .ape kabar.

hari ni xthu nk buad apa. .golek~2 atas katil, then temenung st. .dalamdok termenung tuh,tibe~2 rasa sedeh bila nk tlgkan sekolah, .dapat kyra rasakan perpisahan  yg bakal berlaku. .sungguh, amat sedeh sekali. .

.time bersekolah merungut nk balek, bila lah nk habis belaja ni. .kan~~. p, bila dah hbis sekolah nanti mesti rindu zaman persekolahan yg penuh dgn segala masalah nih. .xthu lah nk ckp apa.

.thun ni kyra rapat dgn bebudak fom 1. .dyrang pon ade cte prob dyrang kat kyra. so, just tadahkan telinga. .mcm mana nanti kalau dh xde kat sekolah tuh, mesti rindu bebudak tuh tmbh~2, fatin, amira, aiman, amin, saadam n so on lah. .byk kowt bebedak yg kyra rapat thun ni.

dear u all's ; korang belaja rajin~2 ea. .jgn tiru gaya akk noh. .akk dh lah ting tong belaja pon xpandai. .tp, jdi lah peramah mcm akk ea. .hihi. .akk lup~2 korang,



.pada  msa yg sma, rindu nk tolong cgu. .cgu sya nk tlong.! sllunya cgu yg cr kiterang. .kdg~2 kitarang vollentter diri sendiri. .bru minggu lepas,kyra menyibukkan diri di hari sukan. .mmg penat. tp, best~2. .kiterang tolong cgu smpai pukul 7 mlm kowt. hebadd. .mesti akan jd 1 kenangan yg terindah bila hbs sekolah nanti, .bila dh tolong tuh, msti dpt habuannya, hihi. .xlain xbukan. makan!! makan laju yee.

nmber 1 thu x? hebad kan :)


.then, mesti rindu saat kene marah, kene denda n kene rotan dgan cgu. .kalau kene marah n dende tu, biasalah kalau kierang kene dgn cgu b.i kiterang. .dia garang, tp, baik. .seronok belaja dgn dia. .dia akn buad lain dr yg lain. .someting that interesting. .kalau kene rotan pulak, kene dgn cgu sejarah aktu form 2. .nama cgu tu, cgu ismail. .kiterang kene rotan sebab dpat c dlm sej. .ahahak. memang ramai yg kene rotan. .sakit wooo. berbirat tgn kyra. .1st kene tibai. hoho

lagi satu, msti rindu dekat kengkawan sekelas yg gila.. yeah,kami mmg gila. .sllu gadoh. .sellu sakat org n so on. mmg happening lah dpt kenal korang. .hidup aku xsunyi bile meet dyrang. .,segala msalah di ketepikan.

kami 1 kelakuarga g harmoni pluss gila~2


kami budak sekolah plus gadis  ayu.. auww


xdapat nk bygkan perpisahan ni selepas SPM. wht., SPM!!!!! ok, xstdy lgi. percubaan betul lps raya. .bila nk berubah ni..ok lah bye. .nk study, tumpang xde sape~2 yg gngu. .assalamualaikum. terima kasih membaca.