Followers

Monday, 25 June 2012

Mencari ketenangan

Assalamualaikum. .

hye. actually hari ni rasa teramat lah malas nk baca buku dan nk bebel kat belog ni. .tp, bila bosannn, belog lah nmber satu.. hikhok hikhok.



di mana kah Kyra nk cari ketenangan diri dikala hati sepi, hati remuk bagaikan berkecai. .otak serabot bagaikan maggie = ='. .

kita sebagai manusai xpernah lari dari masalah. kalau kita lari pon dia kejar kita kan. .eh, main acik kejar pulak. .mainan budak~2 lah.. ngee3. tp, mmg fakta!!! bila kita lari je, msti masalah dtg sendiri. .xkisah lah samada besa atau kecil kan. .mesti ada punya alah. dn boleh dikatakan wajibbal ghunah!! hoho

di saat hati dicemuk bagai, otak serabot bagai, n bagai~2 lah. ,apa yg kra buad ek??

Kyra mengaji, solat sunat. .sumpah, tenang je bila buad semua bnda ni. .tambah tenang bila baca al-quran kalau thu mksud dia. .ya Allah... sejuknya hati..



Kyra suka tgok pemandangan, yg kemain cantik walaupon sudah tercemar oleh org~2 yg xbertanggungjawab. ,sapa lah yg sudah mencamarkan alam semula jadi yg penuh dgn khazanah dunia ni. .xptot lah buad mcm tu. .cer tgok, air lautan yg tenang. subahanallah, tenang sgt. .best oo kalau bertenggek kat tepi pantai. kan kan kan. :)

tenang right??


n paling penting, kyra suka crazy~2 with my frend. .ya allah. sungguh,!!! buleyh hilang segala ilmu yg cgu aja. .agak~2 nya dah hilang kowt. .hoho. .xlarat nk gelak gn dyrang. .oop, kiterang xgosip ehh.. xmo xmo xmo. .bila cgu xmsuk kls je, mula lah mulut ni. .tiba~2 jadik terlebih active kowt. .sampai xbuleyh nk tutup. .bila cgu msuk kls je, okkkk. silent plesss. zipp mulut. .ahaks. tp, tetap potpet jugak mulut yg setempek dgn tahi lalat nih..cumel rigght?? xpyh perasan lah kyra.

baru~2 ni pi rtm perak..on air weyhh ;) jelly rr tuhh.

xlupa jugak, masalah rasa dibuang jauh~2 bila dgn adek angkt yg cumel lagi loteee. err, ade kew? cumel loteee ade rr kn. .sekali sekali ubah. xpa kn. .hikhok. .dyrang ni pon same je dgn kengkawan kyra. .mulut dyrang xreti nk diam. .agaknya terjangkit dgn akk angkat dyrang yg mulut becok n petah berkata~2 tanpa segan silu di dpn org ramai. - -' kyra selalu cite mslah kat dyrang, dyrang pon ape kurang nye. .suka cite mslah kat kyra. .n kengkadang kitrang suka gediks gediks. .errr, besa lah pompan gedik. .biasa kew??

kembar?? sama x?? jgn jelly weyhh. hikhok


apa benda lah adek aq jenguk tuhh = ='


lagi satu cara kyra tenang kn fikiran adalah..... jen jen jenggg!!! tido lah.. boleh lupa segala mak nenenk masalah yg tengah bermaharajalela di atas kepal hotak ni. .aiyoo. .serabot. .soo, amek bntai peluk.. baringkan badan n tidoo.. selmat tidur!! hoho. zzzzzzzzzzzzzz

--------------------------------------------

n terasa amat lah dihargai n bangga teramat lah sangat bila kengkawan thu masalh tnpa cerita kat dyrang. .xthu pulak fake smile yg kyra selalu buad. xnampak mcm fake. .agaknya dyrang dah lali dgn senyuman n gelak kyra gn ikhlas. .ye lahh, kalau kita buad~2 gelak lain kn bunyi nya. .tgok cra pon dah thu kan.? anyway. teng korang. .walaupon korang xrapat gn aq. .gila lah weyhhh.



jom ramai~2 cek hati kite. sama ada ok atau x?



daa~~ smbung mcj hoho

Friday, 15 June 2012

Deactive akaun fecebook

assalamualaikum semua. .hyep~2. apa kabar semua :)

setelah beberapa hari mood kembali normal. alhamdulillah Kyra dpat merepek di belog terchinta ni. . ahaks. .nampak tajuk di atas! nmpak x!!. bgus lah kalau xbuta lagi. .hahah. .ok, Kyra nk deactive fesbuk buad sementara waktu. .sb kenapa??


dp Kyra msm! sbb i'm not in mood right now!
sbb nk deactive acc fesbuk
1. xnk bazir kn masa di lama sesawang ni. .nk bazirkan masa di twiter je. .tu pon kdg~2 je, sb kite xhot pon. .ahaks.
2. xnk hati lagi sakit.
3. nk jaga mata.  .drp tgok tgok gambaq~2 yg xsepatutnya, walaupon dr kaum yg sama. pada masa yg sama jgak, nk jaga kesihatan mata. .tkot mata lg truk rabun. .susah pulak nk aplly mintak akaunten. .aicett
4. nk jimatkan bill elektrik. .hoho
5. nk focus stdy. because spm around the corner.
6. xnk jd stalker yg buleyh sakit kn hati yg dh remuk bagai ni.
7. xnk jd anak dara yg mls. bese largh bila berdepan dgn lappy ni. .sh xseda diri.
8. supaya dpt kurangkan ke"alpa"an terhadap media massa. hbis kn msa dgn mmbaca buku.
9. mengelakkan diri drp mamat~2 gatal pluss sengal dkt fesbuk.
10. mungkin dpt kurangkan dosa. ye laargh, bila bukak fesbuk kn, msti ade je kite xpuas ht. pastu dlm hati ni mcm~2 lah dok kutuk.kn!

saya kasi bunga ka awak!

urm. tu je largh kowt. rasanya sebeb~2 dia. .

dear all's : soe xdpt chat cm dulu dargh. .tambah~2 adeq kesanyangan Kyra ( are mira, fatin qila, aiman cool, adam affyan n so on largh ). n soe xdpt nk penuh kn notification korang drp aku (wall to wall, like, comment, poke)

harus deactive kn fesbuk demi kebaikan diri sendiri. .dh xde spe nk jg diri kite ni..so, dr sendori argh, kene jage kn. .urmm

cara nk deactive acc fesbuk:
acc setting---> securitty---> scroll ke bwh ade dia tulis (deactive facebook)

ok. bubye. Kyra akn bukak fesbuk ni semula bila nk tya hmwok disaat kredik xde. .ahaks.

Sunday, 10 June 2012

Jgn retakkan persahabatan kita

assalamualaikum. hum ok esok dah mula nak sekolah, so, maybe xbayak dah post~2 g merepek~2 bagai. k foine syiok sendri je tulis entri bagai~2

ok, hari ni lepas makang kenduri, mula lah belai~2 perut dulu, then bukak komputer. macam biasa bukak fesbuk dulu. .tgok notification n buad apa yg patut. then Kyra bukak twitter ok tgok~2 kowt~2 ada org tweet Kyra then buad lah apa yg patut. bila dah jemu tu, mula lah nk stalker.. tgok kwn Kyra punya twitter. ok, ahak, ok ahak. sahh! k Kyra sentap!!

"kawan rapat sememangnya xpernah wujud"

serius Kyra sentap gila. .bila baca segala tweet dia, ya Allah.!! apa semua ini! stoopppp!! Kyra rasa mcm nak nangis je (dah ngis pon) , siapa pernah nangis sebab persahabatan? yess! Kyra pernah. Kyra tahu korang xpernah pon. .sb korang sllu ngis sb lelaki or perempuan yg korang sayang.! Kyra kisah apa org nak kata  yg Kyra ngis sbb persahabatan! sbb Kyra sayang dia sangat sangat!!


time tu tgh duduk kat ruang tamu. mak tgok "air terjun" Kyra mengalir dgn derasnya. mak tnya "kenapa?" Kyra ckp, xde pape. then terus masuk bilik. cari bantai peluk buad seperti gmbar di ats..

dalam hati ckp"dah, aku xnk baca twet dia dah, aq xboleh!!" tp, Kyra ttp usya jugak segala bnda mak nenek yang dia tweet. .ok, semua dia tuju kat Kyra. sentap wehh!!

dear you : Sumpah demi Allah aq xde pape perasaan kat dia,. n sumpah aku xkasi nmber fone aku kat dia! aku tahu kau suka dia. aq syg kan "S" .aku xkan ambil hak milik orang.aq .tambah~2 kawan aku sendiri. .aku tahu perasaan unx. .sumpah aku xde pape perasaan langsung kat dia. .percaya lah!! n tolong lah jgn retak kan persahabatan ni pasal lelaki. cukup~2 lah yg lepas



bergaduh sebab lelaki? arghh mmg stupid!! mesti korang penah kan bergaduh sebab perempuan ataupon lelaki. .korang xpernah rasa ke bnda tu terlampau lah stupid! kenapa lah korang nak bermasam muka sebab benda bodo plus cm siput khinzir tu. .cuba pk. mcm xde lain je.

dan sememangnya saya disini ingin mengatakan bawaha saya hnya kwn je dgn dia. .dia tgo sy dulu, xkn Kyra nk sombong pulak. .karang org cop kyra ni minah sombong!! xnk lah sampai mcm tu kan.

tah lah Kyra xtw nak ckp mcm mana. esok berdepan dgn dia, Kyra mntak maaf. kalau dia lari dr Kyra, kiranya dia mmg bnci Kyra sengat~2, sampai xnak dengar penjelasan Kyra langsung. .bagus lah kwn! xlme kau cop aku minah perampas pula.! sudah~2 lah.


ikut suke lah samada kau nak ikut perasaan atau pon nk dga penjelasan aq. .aq thu dia milik kau. sumpah!! sikid pon xde hati kat dia. 


benda paling stupid sekali bila bergadoh pasal bnda ni.!!!!! kbhei!
___________________________________________

11/06 kes selesai!!!

dah hari ni Kyra buleyh terseyum dgn gembiranya smpai  nmpak gigi buruk Kyra. .ahaks.. sb masalah tu hanya salah faham semata mata. .alhamdulillah, kiterang ok~2 je. .so, xde pape lah. xde rr jadi stupid sb gadoh pasai bnda nieyh. ahaks. k bye..

Thursday, 7 June 2012

Berkahwin dlm usia muda

assalamualaikum dan salam sejahtera :) alhamdulillah hari ni Kyra masih bernyawa dan segala~2 organ~2 Kyra masih berfungsi dgn baik. .dn xlupa jugak Kyra lepas bagun tdo, buad segala kerja~2 rumah dn terus bukak netbook 1 Malaysia nieyh. .hihi (komputer adeq guna) .1st bukak fesbuk, then twiter then bru bukak belog. walaupon belog ni tempat ke-3 Kyra bukak, Kyra tetap egt tugas Kyra sbg penulis belog yg syiook sendiri. mmg ss pon. hihi. 

ok. nampak kan tjuk kat ats tu,sebelah kucing yg cute miute tuh. .cumel kn kucing tu. .hihi.  "berkahwin dlm usia muda" ehem~2, jgn dok gatai noh. .opp, lupa nk ckp "berkahwin" disini adalah di maksudkan dgn ikatan yg sah! bukan yg kena tangkap dgn Jabatan Agama Islam tu. .tak nak lah nk cerita pasal bnde~2 yg "haram" nieyh.

pagi~2 bgun, gosok mata yg penuh dgn taik mata ni then tgok adeq yg tgah syiokk baca n tengok tutorial shawl. .Kyra pon p tumpang sekaki, eh, cumel~2. .tambah cute miute dia tuh..ee,geram nya.. tu dia Dena Bahrin. cumel kowt. 


korang tahu berapa umur dia? jengjeng~2... 19 thun kowt. huh?? gila ke apa! zaman sekarang manada kawin umo 19, tambah~2 perempuan, nk kejar kerjaya n so on. baca la belog dia n vdeo kat you tube, mmg suite gilaaa weyhh, jelless kite tw x.

at 1st, dia xknai pon suami dy, hubby dia p umah ckp kat makbapak dia, yg dia suka Dena tu. 1st Dena tolak ,sb dia fikir masih mentah lagi. .hubby dia tu datang jugak rmh beberapa kali walaupon setelah di tolak. .pastu lepas di nasihati mak ayah Dena, Dena teriam sidia. 

tgok lah,hubby dia xputus asa walaupon ditolak bagai. .sweeett nye. .alahai, korang baca lah ka belog dia (Dena Bahrin), tgok sini, sini dan sinon
apa macam sweet x??

Dena, 19 thu,. husbund dia, 25 thun

alahai, tetibe je rasa gatai sesangat nk kahwen nieyh. .SPM pon xlepas lagi. .yes, sekarang mmg sah, dan tepat!! bercinta selepas berkahwen lag sweet!!. kalah gula~2 yg Kyra sllu makan waktu kecik~2 dulu.

pilihan keluarga bukan menjadi halangan utk kebahagian rumah tangga kita. .actually bergantunng kepada kita, .mcm mana kita nk uruskan rumah tangga kita. .n kahwen awal jugak xjadi halangan utk kita sambung belajar. .pandai~2 lah urus masa dgn bijak. .wife Ally Iskandar pon still study jugak kn. .bhagia je. .:)

"you rr not a student only, but u my wife n maybe ou wil be a mom" : Ally Iskandar said
eh, benda betoi tw. 

ok, bubye, nk sambung baca novel pulak. .hihi = ='

Bangun dari mimpi

hye all. .hari mak jemah nak aja korang masak. .mula~2 sediakan.......(adooi, merepek sudah!)

dah~2 stop merepek kau tu Kyra oii..hari~2 merepek xpenat kew (xpenat pown, best je). seperti yg kita tahu, Kyra thun ni merupa kan mangsa SPM 2012. .jeahh. 

apa persediaan yg Kyra dah buad?? buku dah baca??

ok, secara jujurnya belom!! huh? kau gila ke ape Kyra, lg 4 bulan kowt. .bkn nye lame 4 bln tu, pejam celik, pejam celik dh msuk 4 bulan. .xkan lah 1 ape ko xbuad persediaan lg. .yess!! mmg belom. (dgn bangganya). .cop, jgn ckp "budak pandai mmg cm gituk" weyhh, tolong lah, kite bkn nye pndai pon.

.sepanjang cuti sekolah asyek menghadap komputer, makan, tdoq, mcj (kdg~2 je, bkn ade spe nk mcj pon), kua jenjalan. .konon berazam, :cuti ni aq nk stdy je, xnk on9, nk deactive fesbuk, nk buad bnda yg berfaedah, buad sikid nota ape yg ptot, buad hmwok n bal bla bla bla." konon nya!! last~2 apa pon xdakk!. azam angan~2 tahi kucing (kasarnya bhsa). home wok pon baru siap tdi, sebelom ni ape keje nya. .aishh, terok nya!!

bagun, bagun, bngun harimau bgun. .hooho. wake up shakirah. .this is depand on your future. haiakkk, xsedar~2 lagi diri tuh. .bila bukak sekolah nanti mula lah, aduh gntok lah, penat lah itu lah ini lah. .semua sbb nk stdy last~2 minit. .ooiiit, mana ada org g buleyh stdy last~2 minit. .cuba bygkan semua nk sumbat pada waktu yg sama..mana buleyh. .igt ni tauhu sumbat kew??!


dah shakirah! stop merepek! be a seriuos gurl ok?! (grrr, xuleyh kowt, syiokk dok merepek~2 ni gn kengkawan)

ayh pernah perli Kyra time cuti dua minggu ni..
mak : ade org xbsuh pinggan, manggkuk
ayah : sibuk dok buad kerja sekolah sambil taip~2.
nampak sangat perli kitew. .ok~2. foine!

lps cuti ni, nk serius je, cop, tapi msih ade gila~2 Kyra to ok. .dlm kls nk pokoihh betoi~2, kalau xtw jgn malu nk bertanya, nanti sesat jalan. .waktu fizik pulak, harap~2 xgntok!! seriusly gntok gila~2 time fizik, berapa kasi tersengguk pon xtw larhh. .hahaha. buang segala sifat malas. (insyaAllah). n maybe Kyra akn kurangkan menggunakan laman sosial ni. kowt lah. .haha

belajar!!!
n Kyra harap kerja pengawas xmenjadi msalah utk Kyra terus fokus dlm pelajaran. .ye lah ank buah ramai, mcm~2 kerenah. .dn lps cuti sekolah ni ade hari sukan pulak. mak ooi, hitam eden.hihi


"u must cahnge Kyra!!"ok, aq akn buad :) doa~2kn Kyra berubah n get 10 A's :)

Nurul Scha Keyra (Cik Keyra)
aku nk kejayaan!!

                                                                                 bubye :)

Wednesday, 6 June 2012

Best moment

hyee all. .selamat siang, petang n malam. .haha.

update blog pagi~2 buta cm ginik mmg jadi hobi Kyra semenjak cuti nieyh. .jeahh. .5/6 hari tu Kyra n kengkawan waktu form 3 kua pergi TS (taiping sentrel) . .buad pa p sana? buad reuion lah.. best lah jugak jumpa dyrang.. 

1st nak tetap kn tarikh nk jumpa tu, kiterang cm bese lah bertikan lidah, sat hari ni, sat hari toe. .asih, poning aih. last~2 Kyra decide buad 5/6. .

pada hari g ditetapkan. .oppps, Kyra lupa nak ckp, Kyra ada ajak kwn Kyra, she is Wardah. .Kyra pksa pluss pujuk dia jugak~2 sb ade sebab tertentu. .nanti Kyra cerita oukeyh. kita sambung balek. pada hari yg tlh di janjikan, kiterang pon jumpa lah kat TS. .sorg~2 muncul. .dn fakta lelaki lebih lambat dr pompan. .sllu cm gitu twu x.. p, laki brepe kerat je yg dtg. .pompan buleh lah. .xpe lah. .sekurang~ na dpt jumpa dyrang.

lepas kitarang jumpa~2, and bertanya kabar, kiterang pown berpecah. .buad hal msing~2 mengikut geng. .xpe lah mls nk cerita banyak. .nk tempek gamba je bebanyak !

we arr..!!  cumel kn :)

macam pakwe gn wakwe lah pulak. .
kite jd princess, awok jd superwomen :)

kenyataan Kyra pendek. tp nmpak ayu :)

thhis owner blog yg ctue miute nieyh :)


bufda gurl, sbb tu lah Kyra pksa jugak wardah dtg walaupon dia xsekelas gn Kyra waktu form 3 dulu. happy bufday awk., 
p/s : kiterang egt larh bufday unx, .saja kitarang pura~2 egt.. saja nk buad ala~2 surprice :)

makang makang

kite ade die, kau ade? xde kan. .so cadap!! hehe

tgok mate kite, tkot x!!



ok. tu je gambaq yg ade. .mmg best lepak gn dyrang. .walaupon xramai yg dtg. .t bila dah besa dh kwen dh nk buad reunion jugak lah. .bwk sekali ank beranak. .bru gempak!! buleyh tgok suami n isteri kwn~2. .aicettt, mesti best gila lahh. .buad kat tepi pantai sambil di tiup angin sepi~2 bhasa. .dh beranagan dh nieh. .hihi. .k bubye :) :)

Tuesday, 5 June 2012

Penggunaan beg plastik

Assalamualaikum. .hikhokhikhok. (penyakit sasau).semenjak dua menjak ni Kyra suka update entri pagi~2 buta. .besa lah cuti sekolah. .xtw nk buad ape. .bila sekolah, nk tdo awal, bila cuti tido lwat pulak..aish, mentang~2 lah buleyh bgun lewat. .hikhok

hari ni nk story morry pasal penggunaan beg plastik. .actually tdi baru lepas pergi beli barang.(sakit kaki eden dh lah bru lps merayau kat TS) .olh sebab tgok beg plastik yg belambak~2, .terdetik dlm hati pulak nk update pasai bnde nih. .korang thu kan plastik mngambil masa yg lama utk reput. .lebih  kurang ribu~2 tahun. .pernah x kita bayang kan. yg suatu hari nanti kita akn di kelilingi dgn plastik. tgok je lah barang 2,3 je tp, plastik kemain besaq gedabak. .xboleh ke sumbat je penuh~2 plastik tu dgn barang~2. .pada masa yg sma jugak, penggunaan beg plastik jd byk.


penggunaan beg plastik hari sabtu di "haram" kan.? wajar kah? opps,maksud Kyra wajar ke kita buad hari sabtu je. .konon nak buad mesra alam. .bayang kn kita hnya di haram kan menggunakan beg palstik sehari sahaja berbanding 6 hari yg boleh guna beg plastik. .kalau dlm nisbah (1:6) kn pelik cm gituk. .so, xde lah konsep mesra alam.

lepastu pulak, hari sabtu tu bukan nya semua kedai "mengharamkan" penggunaan beg plastik ni. .hanya pasaraya besar je..such as Tesco, Giant, Econsave, Mydin n so on lah. .


Bukan Kyra nk ckp yg kta xboleh guna langsung beg plastik. .tp, secara logiknya, mungkin bumi kita nieyh dah "basi" dgn beg plastik. .dan secara logik nya jugak sampah sarap (plastik) ade kat mana~2 je. .xsalah kita guna beg plastik, tp, cuba cari alternatif lain utk kita sumbat brg~2 yg kita beli tu kat dlm benda lain. .contohnya kita guna beg yg besaq gedabak tuh, xsalah..n lg 1 kita guna beg kertas cm na salleh guna. .xsalah kn kita tiru utk kebaikan.:)



ok lah. takat tu jelah nk kasi pendapat. .ok. bube. .tengs for reading :)
renung~2 kan, dn selamat beramal :)

Sunday, 3 June 2012

Novel online or novel beli sendiri

assalamualaikum..

erkk! aduh, sendawa xegt dunia. .hihi. .bru lps mkn aiscream :). yummy..lapaq kowt, bru balek kls biology. xmsk lagi. .mentang~2 lah Kyra yg kene msk semenjak cuti kolah ni .sila tgok entri ni.

.nak tnya ni, sapa kat sini suka baca novel?? hand's up!! eh, cm lagu korea dh. .huhu..novel mmg best kan! Kyra salah sorg peminat novel, tp, best sesuatu novel bergantung kpd jln cerita dia jugak. .sellu nya novel nih bayak berkisarkan kisah cinta. .ye ah, zaman sekarang kan dh jd kan love love love ni dah jadi WAJIB dah dlm hidup! xtw lah mazhab mana pulak dyrang ikot. .haha. .merepek!

ok, nak tnya korang lebih suka baca novel online ke, novel yg tebal~2 bagai tu, yg harga dia alebih kurang RM 20 egt keatas. .?

bagi Kyra,Kyra lebih sukan baca novel yg tebal bagai tu. .biar pon tebal n belambak muka surat dia, Kyra tetap suka baca. .biar pon time nk exam, Kyra still baca tw takk! pernah sekali Kyra baca novel sampai ngis~2. .ala~2 tgh tgok cie hindustan. .eh,tp, serius gila novel tu mmg best gila~2, kwn~2 Kyra pon ckp novel tu best gila~2, dyrang yg xkuat ngis pon buleyh ngis tw x?.urm, ape tah tjuk dia. .Kyra dh lupa dah. .hahah byk mkn kpla ikan lah tu.hikhok. (xmknpon), Kyra  ufcoz lah ngis~2 dlm bilik sambil peluk bntai musyuk kesayangan Kyra  nih.

yg ni best jugak! Kyra penah baca!
xsempat nak baca  lagi
 
kalau novel online pulak cm mana eh? er, Kyra xpenah baca lagi lalh.. .mmg baca novel online nih menjimatkan duit. .juz bayar duet elektrik n tenet. .to pon mk ayh yg byr. haha. .Kyra rasa baca novel online xpuas sangat. .ye lah cerita dia mcm sekerat je. .tp, jalan cerita dia  tetap  sama.

tp, novel yg telah difilem kan atau di"drama"kan xbest mana pon bg Kyra..seyes xbest! sb kita xmcm hayati sangat pe bnde yg dia cuba sampai kan. .Kyra xsuka novel yg telah di"drama"kan. .kan sekarang nih bk novel~2 yg telah diolah melalui media. .sllunya tv or dipawagamkan. .bergantung kpd org samada nk kritik ape pon. .tp, kite kene lah terima yg positif penat~2 dyrang belakon, t xdpt sambutan pulak.
mendapat sambutan yg hangat. .tp, xbest pon bg kyra
darimana pon sumber novel yg kita baca, xmenjadi halangan minat kita. .xpe~2 teruskan amalan membaca ni walaupon diamana jua..kat tandas?? er, paper kowt. .eh, cop Kyra masih xphm mat salleh bace paper sambil tututut. .kn, xke pelek?! urm,pape je lah

ok lah setakat itu saja. .teruskan amalan membaca!

Friday, 1 June 2012

Selalu di pijak pijak

assalamualaikum sume. .aish, sedeh lah ary nih. .rase cm xbermaya je. .urm..

hari ni rasa nk luah segala~2 nya kat koranng! p, xbuleh lah karang mcm~2 pulak jadi nye. secara jujur nya Kyra tensyen pluss xsuka bila kepala kita di pijak pijak bagai.! sapa yg suka!. walaupon mulut manis nih dok sengeh~2 memanjang, tp hati dia sapa yg thu. betoi dak?! sakit pulak hati kite

first : selalu kne tpu dgn kengkawan
eh, copp, jgn slah pahm pulak kwn~2 Kyra yg di cintai. .bukan korang. .ni kwn~2 Kyra time Kyra fom 2 dulu. .terlalu stupid Kyra utk dipermain kn. .mentang~2 lah aku baik. .korang pijak~2 kple aq. .k fione!. korang thu x, dirang guna kan Kyra utk dpt kn sowg budak laki uh. .actually budak tu syiook kat Kyra, .so,dyrang guna kn Kyra sebgai umpan! n panjang cite dia. .mls pulak nk cite. 

xmo rr tipu kitew!

kedua : ni bukan tugas aku!
aish, kat sekolah ade pgang jawatan sebagai pengawas. .setiausaha rekod pengawas!. .tp, yg pelik nya, walaupon bukan kerja Kyra tp, Kyra pulak yg kena. .tambah~2 dgn Ketua Pengawas tuh..tw lah ko rapat gn aku, tp xpyah lah sampai buli~2 aku. .buad teks utk dia bukan kerja Kyra. .lgi pon cgu yg soh dia buad teks bkn Kyra. .K fione kyra ni kuli jew. :'(


ketiga : selalu jadik mangsa dlm percintaan
selalu dipermainkan. .Kyra tw lah kyra nih jenis senap je. .jenis sabo je. .tp, bila msuk bilik ngis xhenti~2. hanbis bantai pelok Kyra tw dak. .hingiuh meleleh xhenti henti. .lelaki sama ja! kalau dh laki laki jugak. .nmpak baik je, belakang, ape yg di buad pon kita xthu kn. 

xmo ngis. buruk upe nye. hihi

k dah lah mls nk cite pnjang~2. .nanti hbis terbongkar.. n kepada yg terasa Kyra mintak maap eah. .Kyra xsengaja. selama bercuti :)

p/s ; jgn terlalu baik hati sampai kepala kita dipijak pijak .ok

Berjinak jinak di dapur

Assalamualaikum semua :)

hihi. .gila ke apo pagi~2 buto update antri merepek nih. .acually Kyra xbuleyh nk tdoq lo. .nyamuk belambak lah pulak. .aish, kalo cgu bm tgok pe bnde Kyra tulis nih mesti dia bg penampa dah. .mana ada dlm bm "belambak" tp, byk ade lah. hikhok. lahhh,, bukan nye selalu kn. :)

ok. semenjak cuti sekolah  nih. .aish, kemain ligat lagi Kyra berkerja d dapur. .haha. .sat~2 p dapur. .pg, siang n mlm xsah kalo xp dapo. .ehh, bukan Kyra p mkn lorh. .kyra p masak oukeyh. .mk pon dh thu ank dara dia soerang nih cuti, buleyh pulak dia xmsk. .adoiii

minggu pertama cuti sekolah nih, mk msk lagi , sbb Kyra ada kls tmbhan. .mai nk msuk minggu kedua nih. .aishh, mula lah mk xmasak. .bgun~2 pagi je. .eh, bgun pg ke tengah hari. hihi. .adeq ckp "yong, nk msk apa" .. hoii, budak sabaq sat.. air liuq pon dok ade lgi kat pipi. .haha. xsenonoh nya. .haha. .xde rr. .merepek je.

dgn langkah longlai pluss mamun lg, Kyra p dapo. .bukak tudung salji. aik, kosong! cr~2 makanan kt ats meja. aik,xde jugak. .urm., bila tgok dkat  tpt simpan belanga tuh..ade lah brg~2 yg mk suoh msk  utk pg tuh. .lorhh, penat pluss mls nye.. .urm, nk tak nak kene lah jugak masak. .kalo msk mee grg mmg nomber 1 rr. .ayh Kyra pon puji Kyra msk. .hihi. (ceq nk kembang sat noh.hihi). .day by day. urm dh biasa dah..

mee gorng kat google!


tengahari pulak selalunye mk msk dh sblm mk p keje. .Kyra juz msk nasik je. .tu pon kdg~2 mk dh msk dh. .petang! urmm. selalunya msk cucoq je. .bantai lah cucoq ape pon. .n xlupe jugak time tu lah Kyra p msk utk mk Kyra ito pon kalo makanan yg mk msk tdy hbis lah. .Kyra msk ape eak? haha. .ntah lah. Kyra msk je lah ape yg Kyra reti..bedal je lah labu oii.

makanan peberet! :)


malam pulak, selalunye xmkn dah. .sbb dh mkn dgan mk petang tuh. eh,xde lah petang sgt. .nk dkt mgrib lah dikatakan. .juz msk mkanan smpingan je. .haha.

anyway, memang cuti nih Kyra nk berjinak jinak pon dgn dapur. .walaupon Kyra msk xde lah sesedap macam Chef Wan tu..haha. .tp, buleyh lah nk alas perot ke ape ke. .bedal je lah. .lame~2 pandai lah tuh. .urmm., sampai terlampau rajin msk lah tgn Kyra terkena belanga panas smpai melecur. .adoiihh, skit thu dak. .konon nk msk ala~2 org tgh masuk pertandingan Master Chef Malaysia. .kn kne msk cpt~2. .haaa!kn dh kne dah.. padan muke ko Kyra oii.. hbis lah tgn dh buruk!. haha



kay lah bubye. daaa :)