Followers

Wednesday, 26 December 2012

Kenapa Menangis?

assalamualaikum.. :)

teruskan kepada cerita asal 
*******************

petang tadi.., eh, bukan petang. maghrib tadi Kyra duk kat sofa goyang kaki like a big bos sambil tengok tb. ok, tetibe terpandang ayah. tapp *air mata jatuh. eh, bukan air mata Kyra. air mata ayah. seriusly mcm tak caya yg air mata ayh akn jatuh. kyra cube gok tb kowt~2 ade babak yg menggunakan air or whaterver yg nampak mcm air jatuh. kyra tgok, xde pon. ok . dalam diam kyra usha muka ayah.k memang nak macam ayah bru lepas nangis.

lepas kyra tgok muke ayah terus kyra masuk bilik. kyra pon ngis jugak *sibuk je nak tiru ayah nangis.hehe.
kyra ni bukan boleh  nmpk org menangis, mesti kyra akn ngis jugak. tambah pulak org yg kyra sayang. lagi kyra ngis. tak tahu kenapa?terasa pelik dgn diri sendiri. humm.

bukan menangis sb potong bwng keyh. hehe

bukan apa kyra rasa macam kyra buad salah kat ayah. kyra pikir semenjak. 
*aku buad ape eh tadi? kenapa ayah nangis.? kiterang adik beradik ade buad salah ke?
ayah sakit ke? sakit ape?* mcm~2 kyra pikir
mula lah kyra menyorok dalam selimut then menanngis. sobsosbos..

pastu keluar bilik buad muka konon chill sangat. sembang dengan ayah sat.lepas ayah solat maghrib ayh bring sat. hum, xpena ayah mcm tuh. kyra pon msuk dalam bilik ayah sb nk tnya mcm mana nk msak paprik. nyumnyumm. kyra tgok hidung ayh merah mcm org menangis. kyra rasa mcm nk mengis je kat situ, tp, tak boleh.

lepas kyra habis masak n makan. ayah mcm pening~2. oh, mungkin ayah pening kepala sngat~2 kowt. ayah mmg kerap pening kepala. eh, pening kepala ke sakit kepala eh? konpuih lah dgn dua ayat tuh. xpelah kyra pun urut~2 kepala ayah. cabut uban ayah n so on.

ayah ni seorang yg ceria sebenarnya. tak penah tengok muka ayah dalam kesedihan or something yg sama dgn nya. hari~2 kyra tnya ayah "hai ayah.! sihat tak? keje mcm mana?" ayah jawab happy je. jawan memain pulak tuh. hehe. 

see, ayah msih tersenyum walaupon kena jaga
lemang yg tgh panas tuh.
*pic raya*

teringat ayah penah sakit teruk sangat. sakit batu karang. keturunan. mybe? ayah happy je. tahan sakit konon nya. tapi kiterang tahu yg ayag tgh sakit teramat sangat.

ayah memang OHSEM! and the BEST people in the world. 

publish. XOXO *gaya instanbul aku datang. :)


Monday, 17 December 2012

Nak Chocalate Lagii!!!

assalamualaikum. 

dah lama jugak xmengupdate blog ni. kesian blog. di anak tiri kan. asyik layan twitter je. hihi. bukan apa, niat dlm hati mmg nk update blog, tp, cuma xtw nk post pasal apa. baru hari ni dapat idea.!

so, seperti tajuk kat ats uh "Nak  cekelat lagi!!" see! dh nmpk mcm org dh ketagih dh dgn cekelat tuh. dan mcm org pemintak sedekah dah. haha. ksian.

boleh katakan kebanyakan penduduk di bumi ni, suka kan chocolate. sama lah mcm kyra. semenjak cuti sekolah ni asyik dapat chocolate je. ape lagi, mmg muka happy gila lah. mcm orang baru 1st time rasa kenikmatan makan chocolate. hihi

last day sekolah 28/11. Keyra suruh Nizar, classmate kyra beli kan Cadburry. nak jugak!! time tu tgh hujan, gagah dia p redah hujan tu sb nk beli kat kyra. kesian dia. tu lah sapa suruh janji lagi. kyra pon xtwu mcm mana boleh nya teercetus perjanjian yg dia nk belikan kyra cadburry uh. selalu masuk kelas, mintak kat dia.  kyra cakap "Nizar! mana cadburry aku?" nizar selalu ckp, "nanti aku bagi lah. kalot lah hang ni" haha. last~2 dia beli jugak, tu pon penuh dgn desakan kyra. haha. kejam betoi kyra. papepon terima kasih Nizar :)

tetibe terluir...

pastu time exam ape eh, xegt lah hari ape tah. rasanya last day sekolah kot. time exam Akaun.  merempat kjup kat rumah Linda, p melatak kejup kat rumah Linda. haha. kasi muncit perut. pastu dia kasi cekelat Daim  import dri Langkawi. weyhh, cekelat tu sedap ohh. Keyra kalau mak cik kyra p kursus kat sana mmg pesan kat dia suruh beli cekelat daim banyak~2. kasi rongak gigi pon xpa. jnji dpt mkn cekelat Daim tuh. hahaha. pastu adik Linda yg kecik molek uh kasi makan cekelat Tolebrone. aumm, yummyyyy~

  
 

cuti tu pulak jiran Kyra kat belakang rumah ni kasi cekelat ape tah. import ari Ireland. anak dia belajar kat Ireland. rasa nya amik kos medic kowt. ntah lah. anak dia, yg kiterang panggil abg Syafiq tuh post lah cekelat tuh kat taiping. jauh kan taiping dgn Ireland. jauh nya. mesti best dpt smbung belajar kat luar negara. sambung pasal cekelat tuh. wohhh., sedap doe cekelat tuh. dia ala ala cekelah cadbury black forest tapi cekelat ni dia just ada kacang hazel dan kismis. dia kasi banyak. apa lagi., bia Keyra perabiskan semua. hihi

kotak je yg mampu tanyang kat korang. banyak lgi. hihi

yess! mmg Kyra suka chocolate pon. suka sangat~2. tambah tambah org yg ada tekanan darah rendah mcm Kyra ni. mmg bagus makan chocolate. boleh tmbh tekanan darah. and for your information, chocalate ni xmenggeukan pon. banyak khasiat dia. xpercaya cer korang search google.

ok lah. sampai kat situ je. selamat bercuti kawan kawan :)


Tuesday, 4 December 2012

Segmen : Tell Me Your Wish

assalamualaikum semua. :)

pagi~2 macam nih xthu nk buad apa. tetiba ja bgun awal~2 pg macam nk stdy je. padahal SPM dh habis dh pon. buang tabiat agaknya. hum. seperti biasa bila mghadap komputer bukak fesbuk, twitter. tu je. pastu main game sat. pastu dh blurr,xtw nk buad apa. tetibe je baru teringat yg Linda ada tag tentang segmen yg dia join "Segmen : Tell Me Your Wish" so, ape lagi. let me start the story. cewaahhhh



klik sini ya adik manis :) "Tell Me Your Wish"
tarikh tutup 25/12/12

humm, wishh?? nak wish apa ek untuk thun depan. wish utk thun ni pon xterhajat lagi. xpe lah. bukan semua benda yg kita boleh capai :)

wish Kyra untuk tahun 2013 ni, Kyra nak moto sebijik. sebijik je tw, kalau dapat berbijik bijik pon xpa. lagi suka. ahaks.XD kalau nak thu kat rumah Kyra ade moto sebijik je. tu pon moto ayah. moto RXZ. aiyakk, bukan xboleh nak naik moto RXZ tu cuma xsopan kowt bagi pompan. agak "ketonggekkan". ahaks >,< lagi pon dah jenuh dh Kyra bodek ayh Kyra nak nek moto tuh. xde nak kasi nye. moto tuh dr ayh bujang trantangtang lagi. lame kowt. byk berjasa. egt lagi naik moto dr KL smpai lah ke kampung. waa~ bhaya tuh. dh la time tu kyra gn adik kecik molek lagi. humm, abaikan.

motor rxz ayah

ehh, ni knpa byk crita pasal moto ayh jer. terlebih pulak. humm, untuk wish Kyra utk thun depan yg nak moto sebijik tuh. bukan apa, senang sikid kalau nak p mana~2, xpayah nak nyusahkan sapa~2. nak pi kedai pon rajin lah sikid. xde lah baloq (malas). kalau boleh nk beli moto sendiri. tapi half, half dengan parents. jenuh lah kalau Kyra sorang nk bayar. student lagi kan. dr mana pulak nak "rompak" duit. ahaks.

bagi Kyra dapat moto pape pon xpe. asalkan boleh guna dan masih berfungsi dgn baik. xde lah meragam bagai. tapi, jgn kasi moto mainan je. moto mainan belambak kat rumah. cuma xboleh nak naik je sebab kecik sangat. nak drive pon xleyh. ok dah start merepek.

moto hiasan yg ada kt rmah

dan xlupa jugak saya nak tag kan kpd Nadia. harap dia pon join jugak segmen yg menarik lagi kebabom ni. ehee.

cukup lah sampai kat situ rasanya. harap~2 lah tercapai harapan Kyra untuk tahun depan. kalau sapa~2 nak sedekah moto kat Kyra pon boleh. ehee. k lah. assalamualaikum :)

Thursday, 29 November 2012

End of The Story

assalamualaikum

weeee..bestnya dah habis espiyem. yahoo. dah ringan sikid kepala ni. dh xde dh formula yg perlu di hafal. yess. semua dh buang dlm tong sampah. ehee. last day sekolah hari rabu 28/11/12 time exam paper akuan. tapi bila keluar dewan tu.xrasa apa~2 pon. hati batu betoi! ahaks >,<

last day tu jugak rasa malas nk balik rumah. kebetulan time tu hujan. ape lagi melepak je lah kat sekolah sampai pukul 6 lebih. time tu lah kiterang mula menconteng baju sekolah zamir dgn tanda tngan ala~2 hot gitu. err, tolong lah phm jemah.

ade pon tanda tgn kyra. ahaks >,<

lepas ni mesti kyra akan rindu nak bgun pagi~2 pakai bju sekolah warna purple. sampai sekolah mulakan job sebagai pengawas. hari isnin mcm biasa urus bdak~2 pengawas. tmbah~2 handle budak yg jd amcee.  bla bla bla. 

n nanti msti aku akn rindu jadi pendengar setia Linda. walaupon cerita karut dia. ahaks. linda oh linda. 

banyak sebenarnya kenangan kat sekolah. kenangan kena denda dekat tengah~2 dataran. waaa, rindu~2.tolong lah phm. buad malu je kene jemur tengah dtaran dgn matahari terpacak kat ats kepala. =='

kepada sahabat~2 kyra yg dpt PLKN. thaniah keyh. terutaman Wardah. egt ye, pesanan aku dlm Surat Cinta tuh. wajib keyh! love you. n kepada Muzamir Syahiran yg mnjadi pujaan budak~2 junior kat sekolah. selamat membotak kan kepala. habis lah rambut K-pop hang tuh. ahaks >,<

harap~2 kita xkan berpisah. masih berhubung.waluapon dengan hal masing~2

salam rindu untuk semua <3

Wednesday, 3 October 2012

Have fun with them

hollaaaa. u all's miss u. ehee. tetiba gedik.

ok, xnk pnjang~2, pendek cukup. 

pada 29/09 yg lalu kls kiterang ade buad jamuan kelas. semua guru yg mengaja kls 5SC1 dijemput hadir. tp, sorang pon xhadir atas masalah teknikal yg xdapat dielakkan. but it's so k

mmg seronok buad jamuan gn dyrang. sumpah seronok. 

sesi pertama : pemilihan trikh, menu.
time ni mmg mcm~2 msalah. bukan apa, semua pasal duit. egt.!! duit bukan segala~2nya tapi segala~2 nya memerlukan duit

sesi kedua : pemilihan tempat
bila dh pilih menu, kiterang decide nk buad BBQ. lgipun BBQ bkn selalu kite buad. time tu lah pening kpala. mula~2 cdg kat tmn tsik, pastu tkud MPT halau pulak sb bakar kat tmpt awam. last~2 buad jugak kat situ.

akhirnyaaa.. selepas selesai segala masalah mak nenek tu, bru lah boleh buad jamuan tersebut dgn jaya nya.

pagi tu Kyra tersilap lokasi. jenuh mencari. ahaha.

 ok. sila tgok gambar yg di "tayangkan" :')


si pemanggang ayam XD

saya merupakan si pemanggang ayam yg setia. ahaha. tolong lah phm. hbis baju bau asap.

cumel kn geng jemah nieyh.

kiterang main game Running Man. so girl yg main game ni.
Running  Girl :')

this is wee.

nmpk x kegedikan terserlah kat situ. motif??

in fact, kiterang ni dh mcm adek beradik. ade yg kenal dr darjah 1, form 1, form 2 n so on lah. masing~2 dah phm dgn perangai masing~2. n Kyra paling berharap sangat yg kiterang xkn berpisah or loss contx waupon msing~2 dh ade rumah tangga. ahaha. n gamba Kyra banyak xlawa, sb Kyra ni sepisis yg jenis suka buad muka. ehee.

time ni, sah lah budak perempuan yg akan memenuhi lensa camare. saje nk kasi pecah lens camera dyra

ok. kat situ saje yg dapat kyra kongsi suka duka bersama dgn dyrang. terima kasih kawan~2. love u



Friday, 28 September 2012

Good Luck For PMR Candidate

assalamualaikum. cakk

seperti yg kita tahu PMR  tinggal lebih kurang 11 hari lagi. so, kpd sesiapa yg bakal menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah tuh, i wish u all's good luck n do the best.

n for my sista. good luck to ok laling. ehee. habis xboleh nk jumpa mksu sb  dia xnk balek kmpung. adede. rindu kat mksu nieyh. ehee. konon dia deactive fesbuk. tp, dok bukak fesbuk Kyra skodeng bebudak fesbuk, sama je lah. then bukak youtube. pastu dok sibuk dgn Photoshop dia. sama je lah adek oiii.

she is. <3

dia time belaja gila punya fokus. sampaikan xsedar org mention nama dia. tu diaa. good luck dear. n alhamdulillah percubaan pmr  ary toe dia dpt 7A 1B. 

kalau dia dpt 8A PMR ni nk kasi something kat dia. bg apa ya? hum, xterpikir lagi. nanti lah pk. ahaha.

Saturday, 22 September 2012

Sudah bergelar "Hajah"

assalamualaikum semua. bertemu kembali dalam drama ***** . k stop merepek Kyra.

nampak kn tajuk kat atas tuh. "HAJAH"? siapakah yg bergelar Hajah??
haruslah Kyra. this owner blog. alhamdullilah pagi tadi Kyra selesai menunaikan Haji. sb tu dapat gelaran Hajah. (Hajah Shakirah)

percaya x? pelisss, caye lahh *muke merayu

hahhaha, jgn dilayan dengan kerenah Kyra yg merepek ni. bukan p Haji pon. niat di hati mmg nk p, tp duet nya tidak mencukupi. sape lah yg xmau p melawat tempat suci tu kan. 

actually nk cerita, kat sekolah td ade buad "Kusus Haji". mmg best sangat!! xtipu. rasa mcm p Mekah n Madinah betoi~2. 

soe xde gmba sb semua xbawak camere.

xdapat Kyra bayang kan kalau Kyra p Haji. bukan apa, keadaan Kyra kat sana. mesti kene himpit bagai.dh lah kat sana ade ramai umat Islam dr pelbagai kaum, negara n so on.  walaupon it is just an acting or practicle tp kita boleh amek maanfaat dia. such as, bila exam ttg Haji ni nanti senang sikid nk jawab, sebab dh nmpak gambaran keadaan di sana.  Harap~2 lah kali ni kalau exam keluar bab haji boleh jawab.


bila tgok kwn~2 perempuan pakai telekung n kawan~2 lelaki pkai ihram nmpk sejuk je mata memandang. hati pulak jd dup dap dup dap bila pandang kaabah. walaupon kaabah tuh bukan kaabah betoi~2. kalau lah kaabah tu betoi~2, agak~2nya banyak wishlist yg Kyra nak mohon. hoho

tp, serius best gila., ni jelah yg Kyra mampu kongsi pengalaman gn korang. :)

Sunday, 16 September 2012

Terpaksa Berpantang

assalamualaikum semua. dan selamat malam..

nampak x tjuk entri utk kali ni. xbute lagi kan. hoho. yess "terpaksa berpantang" huh? mcm lain mcm je bunyik je.. aishh, jgn pikir bukan~2 ok. Kyra xgndung ok. then terpaksa berpantang.

actually Kyra terpaksa berpantang sb Kyra nk exam. SPM!! ok. mmg jenis xsedar diri pon kyra ni. xrety~2 nk baca buku. yeahhh. owesome lah kau Kyra.

dipendekkan cerita. di sebab kn Kyra nk amek SPM thun ni, so terpaksa berpantang sb nanti byk mkn bnde merapu nanti otak xjalan. 

1. makan makanan yg masam such as jeruk.. wehh, peberet weyh. tmbah~2 jeruk pelam. aummm. lagi satu pelam muda, kalau menyicah dgn kuah rojak. gila ahh weyhhh. sodappp.thn je lah nafsu tuh.,


2. minum air berkarbonat. sah lah xblh. nanti otak jadi gila punya slowww.. 
3. makan makanan yg pedas. sah lah. stg sakit perut. dh lah Kyra xblh mkan makanan yg pedas. nanti msuk dewan peperiksaan, jenuh asyek p toilet. mmbzir masa tang situ je.
4. makan makan ringan such as keropok. seperti kita thu keropok kn byk msukkan MSG, perisa, pewarna n so on. mende tu semua bukan bagoih pon. cuma nak bagi org mcm kita~2 ni tertarik dgn makanan mcm tu.

setakat ni jelah pntg larang dia. ok bubye. :)

Friday, 14 September 2012

Hobi Baru

assalamualaikum. heyy,peace yo.. 
lama nya xmembebel kat belog nieyh. aiyoo. bese lah bz bace buku. trial spm. actually bru je lps habis paper akuan. serius gila punya susah. soalan mntka lain, bagi jwapan len. grr. 

ok, kite teruskan dengan tajuk yg tertera di ats, "HOBI BARU" yess, mmg kyra ade hobi baru pon. thu x ape dia. jeng jen jeng. (konon suprice) Kra suke kumpul jam. serius skrg ni p je kat kedai mane~2 msti ade jual jam. lawa lgi uh. walaupon jam Kyra semua dlm lingkungan 20 hengget ke bwh, tp tetap bermakna bg Kyra ok.


taraaaa... ni lh jam yg Kyra kumpul. ade yg dah putus dh tali dia, tp, still berfungsi lagi. ehee. xpe,simpan buad kenangan. yg jam G Shock tu adek Kyra punya, dia xblh pakai bnda~ besi kt  tgn dia, sb dia alergic bnde~2 beci cm ni. kalau pakai sg gatai. xtw pasai apa. so,dia kasi kat Kyra. ehee. org dh kasi amek je lah. 

ok, setakat tu je nk bebel hari ini. ok. daa. nite u all's. :)


Wednesday, 8 August 2012

Berbuka puasa with them!

assalamualaikum. hollah. apa kabar blogger sekalian :')

ok. Kyra tahu, yang Kyra mmg xsedar diri. dh tinggal berapa minggu je nak trial SPM.  lepas raya cuti seminggu then terus exam. ohhh. nampak nya xraya lah. konon lah kan xraya. .padahal dah plan dgn member awal~2 lagi. kemain gituk.. ehee~

soo, hari jumaat lepas yg bertarikh **** (terlupa lah pulak) kiteerang pakt ramai~2 satu kelas berbuka puasa di rumah cggu Hasanah.our beloved teacher. walaupon dia xmengajar dah kat sekolah kami. 
lepas habis je kelas tambahan BM dgn Cgu Hasanah kiterang p solat asar dulu. .ade sesetengah yg tolong cgu masak. ehh, masak lah sangat, padahal beli je. ehee~

geng~2 kiterang lps solat then p bazar ramadhan dekat tmn pglima kejup. semua pakat garu kepala. nak beli apa? last~2, Kyra decide call cgu. biasalah kalau ade urgent mcm ni mmg Kyra amt lah permurah hati dgn kredit, ehee. last~2 cgu suoh beli ais ketul je. pon boleh lah..

lepas dh beli. kiterang lepak dpn rumah cgu. borak~2n xtw nk buad apa. ok, it's time to photo shoot. shoot guna pistol gamak nya. ahaks. gurau je.. 


wardah n sharifah :)

weee.. :)


buad muka cumel

dah tiba waktu magrib, ank dara xelok duduk kat lua time magrib. so, masuk dalam rumah tolong apa yg ptot.
ok.., it's time to "melahapp" auuummm. nyummy

pizza. nyum nyummm





sesungguhnya selepas je bukak pose tu perut  Kyra kemain muncit. aiyakk. sunnguh Kyra mkn kemain banyak. kawan~2 pon hairain. badan kemain kurus keding mcm lidi tapi bila makan mcm orang yang daah xmakan selama sebulan . sungguh. xtipu. 

nk twu Kyra makan apa? pizza sepotong, tom yam, nasi, ayam goreng 2 ketul pastu nasik tambah. 
kenapa lah time tu Kyra mkn kemain bayak lagi. ehh, cop, ini xbermakna Kyra tamak ok.. ni disebabkan tensyen. bila tensyen makan bebanyak. sedap ooo. ehee. xtw sejak bila jd cm tu. hurmm
n u know what?  Kyra lah org yg last sekali habis makan. omg.., banyak sangat kah aku makan? - - '

any way berat Kra xbertambah pon puasa ni. kurang pon x. tetap kekal sama mcm berat sebelom puase ni. ahahahks.

ok. i need to study dear. bubye. tengs for reading my "cikai" entri. :)


Wednesday, 25 July 2012

Perlu ke bawa handphone ke sekolah???

 holla!!


see that! kan.? percaya x? yess, sekarang mmg tgh hot pasal isu ini. .semua pakat update dekat fesbuk, twitter ataupon blog. untung lah students tahun lepas boleh bwk fone kat sekolah. .untung kah??

mmg lah sekarang x dinafikan bhwa semua students ade fone sendiri kan. betulkan.? malah, fone student lebih mahal or gempak drp fone cikgu. .betul kan?! cgu~2 pakai fone yg cikai~2 je. ank murid pakai fone yg kemain lagi. .hamboi~2, mengalahkan cikgu pulak.


   


bawak fone dekat sekolah bukan buleyh nk pokus kat cgu yg mengaja tu. .yelah, sat~2 dok  mesage. .lagi bertambah kaya lah tuan empunya yg MAXIS. .hari~2 tpup, dlm sehari habis dlm Rm 2 egt. acano tu?? cer bayangkan, klau time belajar semua student dok tgok fone masih~2 kat bwh meja. xke sakit hati ckgu., 

kenapa ya thun depan di benarkan bawak hanphone kat sekolah? nak kate sebagai kemudahan nk calling parent time balek. .ehhh, bukan ke kat setiap sekolah ade public phone. kann~` so, ape masalahnye guna je lah. .nk kate low class?? eh, brother, chill lah, sampai bila nk "hidung tinggi". hidung xmancung, pp terserong serong. apo dahh. sekali sakala rasa lah hidup d "low class" ni.

so, fikir~2 lah samada baik atau buruk bawak fone kat sekolah. daaa



Sunday, 22 July 2012

Buyday gurl

assalamualaikum, hye all's ehee~. selamat meyambut bulan ramadan!

actually bufday kyra dh lepas bape zaman dh. .ahaks..cuma baru ade kesempatan nk tulis. .xnk bazirkan masa nk pk tulis apa, so, kita short kan. ok.!

bufday kyra 11/7. .so, genap lah 17 thun. .so, jadi matured skid ek. jgn asyek jd budak~2 je. .pagi~2 dalam perjalanan msuk ke kls nk letak beg, lalu lah kat kantin setelah memakir basikal kesayangan kyra tu. lpas tu je. dua org budak ni ( mira n faten ) terus ckp . selamat  hari jadi akk.! auchh, terharunya. 

mug bear


lepastu waktu rehat pulak.ade org pggil kyra. akk!! kyra pon berpaling kpd si empunya suara tu, then kyra tnya "kenapa". dia ckp, akk, hari ni hari jadi akk kan. nah (cadburry diary milk). wehh, terharu gila habaq hang!! dh lah cadburry to paberet kyra. .yumm, yumm


then, keesokan harinya, kyra dikejutkan dgn 1 hadiah yg misteri. cewahh, konon lah kan. nk thu apa? kyra dapat handbag drp mklong. auchh, lagi lah terharu.

xtw bila zaman nk pakai, kyra bkn jenis yg suka b'gaya

minggu berikutnya, kyra dikejutkan dgn 1 lgi kejutan. .opps, bukan kejutan elektrik keyh. kwn~2 kyra buad ala~3 surprice gitu. .ehee~ lepas habis kelas tambahan bm petang tu, terus p KFC The Store, Kamunting. .then, dyrang kasi sebiji kek. .kek tu kongsi bufday kyra n zaid. 




kawan-kawan
aku xtw dia amek sapa punya mkan - - '
 


thank to kawan~2 n adek~2 yg dah kasi hadiah. .terharu sangat. terima kaseh ea. .lup u all's. .n xlupa jugak, kat awak.., terima kasih tw. .ehee~~

dear you : terima kasih sb sudi datang. .n nanti kite shoping lg ea. .ehee~ seronok teman awak pegi shoping.. ehee~

MohamMad HasruDzi


Tuesday, 17 July 2012

Dear you....

assalamualaikum. hye all's. muahhh ckid. yg laki tuh, xpayah dok mngada noh. ehew.

intro utk ramdhan :  diramalkan lagi 4 hari nk sambut ramdhan. .harap~2 lah kyra sempat sambut ramdhan. .n alhamdulillah Kyra dh hbis ganti puase utk thun lps. .ehew. .so, selamat menyambuk bulan ramdahan. .jadi lah jutawan di bulan Ramdhan dgn mengumpul byk~2 pahala. :)

waktu fom 4..saja nk tempek kat sini. ahaks.

back to our topix.

.humm, actually xtw nk mula mcm mana. mklum lah kite pemalu. aww~. .konon lah kan. .senang cerita . 
I MISS YOU! 
siapakah?? ehemmm, bia lah rahsia. .aicett, rahsia lama~2 akan terbongkar jugakkan. .sama ada cepat atau lambat. nnti bila Kyra dh bersedia nk kasi tw, kyra kasi tw korang ehh. .eheww~~. actually kwan~2 kyra pon xtw yg kyra angau kat sapa. .ehew~~. secret~2. csin kyra yg laki tu je thu. .tu pon terkantoi gn dia. .aww~~ malu lah  kitew. .ahaks. 

.sserius rindu dia gila~3!!hambek kau. .actually kiterang xpernah meet pon. .percaya x! mana xnya. dia duk jauh. .tu yg susah nk jumpa tuh. .actually rumah dia area sini~2 je, kamunting. .tp, dia tgh study. .humm. .seyes xpenah jumpa dia. .xpena face to face gn dia. .selama ni dok text je gn dia. .dga suare dia pon blom. .ahks.

bila dh rindu tuh., kyra stalk fb dia.! biaq p lahh, bape byk kali pon. kisah happa. .semenjak ni lama xnmpk dia on9. busy lah kowt. .ahaks. .busy lah cgt, mcj kyra xpe pulak. tgok gmbaq dia. .yess!! kyra dh angau. .sampai tumbuh jerawat gatai bwh dagu sebelah chipmores yg molek nieyh. .aiyooo. .

a smile for you dear. auchh.~

.hari jumaat ni sebelom bulan ramadhan nk jumpa dia. .first time meet cm ne ek? auchh. malunya. *kegedikkan*

n selama bulan ramdhan ni berlangsung, kyra x text dia. .aishh, rindu tu mmg lah. .tp, untuk kebaikan kyra jugak. .kalau asyek text dia je. .kyra rasa lebih byk text dia drp baca buku. .spm minah oi..! dia ckp, xpa. untuk kyra" auchhh, terharunya,, *sila kasi penyepak*. kyra x text dia pon ade sebab. sbb dia. sila tgok di bawah.

puasa --> raya --> trial --> spm --> enjoy

no time to play anymore. just focus in the class. no time to cple? huh? buleyh kowt. cuma pandai bhgi kan masa. ahaks. >.<, no time to facebook. .huh? .buleyh ke aq nieyh. .ahaks.

dekad perpustakaan awam. rjin kan. 

dear you : i miss you  a lot dear. .arghh.. .setakat mecej xcukup. .ahak. *menggedik* (patut lah ada jerawat gatai)

errr.. rasa mcm nk tempek je gambaq dia kat sini,. ,arghhh. .miss u. .ahaks. .biaq kyra tayang si dia tu.

ok lah. .that all for today. .i nedd to read a book. *berubah lah minah oi, td kan dh kene ceramah dah* 
bubyei. .i luphiu dear..


Friday, 13 July 2012

Hari Sukan 2012

assalamualaikum. hyee, mornink all..
percaya atau x saya bgun awal~2 pgi ni. .minggu cuti pulak. haishh, buang tebiat ke budak ni. hihi.

ok, hari ni nak cerita pasal hari sukan yg sudah hampir 2 minggu tamat. kesian baru ada masa nk cerita pasal hari sukan yg dal tarikh luput. .bace je lah.. hihi *mintak simpati*

tahun ni bulh katakan Kyra active jugak lah dalam sukan. .xmcm thun~2 lpas. prgi je latihan rmh sukan tp, xmsuk ape~2 pon. .buad penat je pergi kolah dh lah kayuh basikal. tp, xpe ade manfaat dia jugak. .dapat sihatkan badan yg dah kuroih nieyh.

nk tayang sat!

kyra masuk lempar cakera,lari 4x400m,800m n kawad rumah biru. .yg 800 meter tu xdapat madle pon. yo lah, kyra mana pernah lari sampai 800m xhenti~2./ woooo, semput. at 1st time rasa xcya je yg kyra dapat 800m. mimpi ke apa. .serius xcaya. .mana x nya, kyra xpena msuk lari dlm acara sukan, tetibe je sukan thun ni kyra amek bhgian dlm lari. .cgu bila dh kenal tu, pakat tulis nama je. bese lah bajet hot *sila muntah*

cakera : nmber 2, 4x400m : number 3, perbrisan kawad kaki rmh biru : nmber 2. ok lah tu kan~~

kawad kaki : let me tell u all. ok
actually mmg penat gila nk mengajaq org kawad kaki ni. .actually kyra just pegang sepanduk je pon. tp, kyra jugak kene buad hias~2 tok budak tu. .n kyra kene aja kawad. what?? unbelivable kan~ ahahaks. .mmg tensyen dgn bebudak tu, tp, msih dpt dikawal emosi ni. seb bek, kalau x habis bebudak tuh benci gila~2 kat kyra kan. ahaks.

aku, yg bwak sepanduk tuh. weewee

cumel x bebudak kawad

pada masa yg sama, kyra pon kene "make-up" khemah rumah biru. ohsemm! cantik. .kiterang buad tema lady bird kat khemah kami tuh. .a'a betul korang ckp, ladybird mmg warna mrh hutam, tp, kiterang transfom kan dia jd biru n hitam. cntik jugak. .auww~~.kiterang balek sampai pukul 7 kowt nk buad bnda ni semua. pg n petang dok p sekolah., mmg ohsem argh!! 


thun ni, kiterang fight gn budak rumah hijau. xtw kenapa anti sgt dgn rmh hijau. kiterang pakat~2 rmh biru, kuning n merah buuuw kat rmh hjau. .dulu kiterang anti dgn rmh merah. bagai~2 lah..

keputusan : merah, hijau, kuning, biru

walaupon biru last sekali, its so k. sbb kyra rasa kyra xsumbang byk dh. .tp, apa kan daya. bebudak lain xnk sumbang kan. hahah. .n tahun ni last  kyra sambut hari sukan kat sekolah. hope miss this moment.!

bubye!! lupiu dear

Saturday, 7 July 2012

Dapat rasa perpisahan ini.

assalamualaikum. .yu alls .ape kabar.

hari ni xthu nk buad apa. .golek~2 atas katil, then temenung st. .dalamdok termenung tuh,tibe~2 rasa sedeh bila nk tlgkan sekolah, .dapat kyra rasakan perpisahan  yg bakal berlaku. .sungguh, amat sedeh sekali. .

.time bersekolah merungut nk balek, bila lah nk habis belaja ni. .kan~~. p, bila dah hbis sekolah nanti mesti rindu zaman persekolahan yg penuh dgn segala masalah nih. .xthu lah nk ckp apa.

.thun ni kyra rapat dgn bebudak fom 1. .dyrang pon ade cte prob dyrang kat kyra. so, just tadahkan telinga. .mcm mana nanti kalau dh xde kat sekolah tuh, mesti rindu bebudak tuh tmbh~2, fatin, amira, aiman, amin, saadam n so on lah. .byk kowt bebedak yg kyra rapat thun ni.

dear u all's ; korang belaja rajin~2 ea. .jgn tiru gaya akk noh. .akk dh lah ting tong belaja pon xpandai. .tp, jdi lah peramah mcm akk ea. .hihi. .akk lup~2 korang,



.pada  msa yg sma, rindu nk tolong cgu. .cgu sya nk tlong.! sllunya cgu yg cr kiterang. .kdg~2 kitarang vollentter diri sendiri. .bru minggu lepas,kyra menyibukkan diri di hari sukan. .mmg penat. tp, best~2. .kiterang tolong cgu smpai pukul 7 mlm kowt. hebadd. .mesti akan jd 1 kenangan yg terindah bila hbs sekolah nanti, .bila dh tolong tuh, msti dpt habuannya, hihi. .xlain xbukan. makan!! makan laju yee.

nmber 1 thu x? hebad kan :)


.then, mesti rindu saat kene marah, kene denda n kene rotan dgan cgu. .kalau kene marah n dende tu, biasalah kalau kierang kene dgn cgu b.i kiterang. .dia garang, tp, baik. .seronok belaja dgn dia. .dia akn buad lain dr yg lain. .someting that interesting. .kalau kene rotan pulak, kene dgn cgu sejarah aktu form 2. .nama cgu tu, cgu ismail. .kiterang kene rotan sebab dpat c dlm sej. .ahahak. memang ramai yg kene rotan. .sakit wooo. berbirat tgn kyra. .1st kene tibai. hoho

lagi satu, msti rindu dekat kengkawan sekelas yg gila.. yeah,kami mmg gila. .sllu gadoh. .sellu sakat org n so on. mmg happening lah dpt kenal korang. .hidup aku xsunyi bile meet dyrang. .,segala msalah di ketepikan.

kami 1 kelakuarga g harmoni pluss gila~2


kami budak sekolah plus gadis  ayu.. auww


xdapat nk bygkan perpisahan ni selepas SPM. wht., SPM!!!!! ok, xstdy lgi. percubaan betul lps raya. .bila nk berubah ni..ok lah bye. .nk study, tumpang xde sape~2 yg gngu. .assalamualaikum. terima kasih membaca.




Monday, 25 June 2012

Mencari ketenangan

Assalamualaikum. .

hye. actually hari ni rasa teramat lah malas nk baca buku dan nk bebel kat belog ni. .tp, bila bosannn, belog lah nmber satu.. hikhok hikhok.



di mana kah Kyra nk cari ketenangan diri dikala hati sepi, hati remuk bagaikan berkecai. .otak serabot bagaikan maggie = ='. .

kita sebagai manusai xpernah lari dari masalah. kalau kita lari pon dia kejar kita kan. .eh, main acik kejar pulak. .mainan budak~2 lah.. ngee3. tp, mmg fakta!!! bila kita lari je, msti masalah dtg sendiri. .xkisah lah samada besa atau kecil kan. .mesti ada punya alah. dn boleh dikatakan wajibbal ghunah!! hoho

di saat hati dicemuk bagai, otak serabot bagai, n bagai~2 lah. ,apa yg kra buad ek??

Kyra mengaji, solat sunat. .sumpah, tenang je bila buad semua bnda ni. .tambah tenang bila baca al-quran kalau thu mksud dia. .ya Allah... sejuknya hati..



Kyra suka tgok pemandangan, yg kemain cantik walaupon sudah tercemar oleh org~2 yg xbertanggungjawab. ,sapa lah yg sudah mencamarkan alam semula jadi yg penuh dgn khazanah dunia ni. .xptot lah buad mcm tu. .cer tgok, air lautan yg tenang. subahanallah, tenang sgt. .best oo kalau bertenggek kat tepi pantai. kan kan kan. :)

tenang right??


n paling penting, kyra suka crazy~2 with my frend. .ya allah. sungguh,!!! buleyh hilang segala ilmu yg cgu aja. .agak~2 nya dah hilang kowt. .hoho. .xlarat nk gelak gn dyrang. .oop, kiterang xgosip ehh.. xmo xmo xmo. .bila cgu xmsuk kls je, mula lah mulut ni. .tiba~2 jadik terlebih active kowt. .sampai xbuleyh nk tutup. .bila cgu msuk kls je, okkkk. silent plesss. zipp mulut. .ahaks. tp, tetap potpet jugak mulut yg setempek dgn tahi lalat nih..cumel rigght?? xpyh perasan lah kyra.

baru~2 ni pi rtm perak..on air weyhh ;) jelly rr tuhh.

xlupa jugak, masalah rasa dibuang jauh~2 bila dgn adek angkt yg cumel lagi loteee. err, ade kew? cumel loteee ade rr kn. .sekali sekali ubah. xpa kn. .hikhok. .dyrang ni pon same je dgn kengkawan kyra. .mulut dyrang xreti nk diam. .agaknya terjangkit dgn akk angkat dyrang yg mulut becok n petah berkata~2 tanpa segan silu di dpn org ramai. - -' kyra selalu cite mslah kat dyrang, dyrang pon ape kurang nye. .suka cite mslah kat kyra. .n kengkadang kitrang suka gediks gediks. .errr, besa lah pompan gedik. .biasa kew??

kembar?? sama x?? jgn jelly weyhh. hikhok


apa benda lah adek aq jenguk tuhh = ='


lagi satu cara kyra tenang kn fikiran adalah..... jen jen jenggg!!! tido lah.. boleh lupa segala mak nenenk masalah yg tengah bermaharajalela di atas kepal hotak ni. .aiyoo. .serabot. .soo, amek bntai peluk.. baringkan badan n tidoo.. selmat tidur!! hoho. zzzzzzzzzzzzzz

--------------------------------------------

n terasa amat lah dihargai n bangga teramat lah sangat bila kengkawan thu masalh tnpa cerita kat dyrang. .xthu pulak fake smile yg kyra selalu buad. xnampak mcm fake. .agaknya dyrang dah lali dgn senyuman n gelak kyra gn ikhlas. .ye lahh, kalau kita buad~2 gelak lain kn bunyi nya. .tgok cra pon dah thu kan.? anyway. teng korang. .walaupon korang xrapat gn aq. .gila lah weyhhh.



jom ramai~2 cek hati kite. sama ada ok atau x?



daa~~ smbung mcj hoho