Followers

Wednesday, 26 December 2012

Kenapa Menangis?

assalamualaikum.. :)

teruskan kepada cerita asal 
*******************

petang tadi.., eh, bukan petang. maghrib tadi Kyra duk kat sofa goyang kaki like a big bos sambil tengok tb. ok, tetibe terpandang ayah. tapp *air mata jatuh. eh, bukan air mata Kyra. air mata ayah. seriusly mcm tak caya yg air mata ayh akn jatuh. kyra cube gok tb kowt~2 ade babak yg menggunakan air or whaterver yg nampak mcm air jatuh. kyra tgok, xde pon. ok . dalam diam kyra usha muka ayah.k memang nak macam ayah bru lepas nangis.

lepas kyra tgok muke ayah terus kyra masuk bilik. kyra pon ngis jugak *sibuk je nak tiru ayah nangis.hehe.
kyra ni bukan boleh  nmpk org menangis, mesti kyra akn ngis jugak. tambah pulak org yg kyra sayang. lagi kyra ngis. tak tahu kenapa?terasa pelik dgn diri sendiri. humm.

bukan menangis sb potong bwng keyh. hehe

bukan apa kyra rasa macam kyra buad salah kat ayah. kyra pikir semenjak. 
*aku buad ape eh tadi? kenapa ayah nangis.? kiterang adik beradik ade buad salah ke?
ayah sakit ke? sakit ape?* mcm~2 kyra pikir
mula lah kyra menyorok dalam selimut then menanngis. sobsosbos..

pastu keluar bilik buad muka konon chill sangat. sembang dengan ayah sat.lepas ayah solat maghrib ayh bring sat. hum, xpena ayah mcm tuh. kyra pon msuk dalam bilik ayah sb nk tnya mcm mana nk msak paprik. nyumnyumm. kyra tgok hidung ayh merah mcm org menangis. kyra rasa mcm nk mengis je kat situ, tp, tak boleh.

lepas kyra habis masak n makan. ayah mcm pening~2. oh, mungkin ayah pening kepala sngat~2 kowt. ayah mmg kerap pening kepala. eh, pening kepala ke sakit kepala eh? konpuih lah dgn dua ayat tuh. xpelah kyra pun urut~2 kepala ayah. cabut uban ayah n so on.

ayah ni seorang yg ceria sebenarnya. tak penah tengok muka ayah dalam kesedihan or something yg sama dgn nya. hari~2 kyra tnya ayah "hai ayah.! sihat tak? keje mcm mana?" ayah jawab happy je. jawan memain pulak tuh. hehe. 

see, ayah msih tersenyum walaupon kena jaga
lemang yg tgh panas tuh.
*pic raya*

teringat ayah penah sakit teruk sangat. sakit batu karang. keturunan. mybe? ayah happy je. tahan sakit konon nya. tapi kiterang tahu yg ayag tgh sakit teramat sangat.

ayah memang OHSEM! and the BEST people in the world. 

publish. XOXO *gaya instanbul aku datang. :)


Monday, 17 December 2012

Nak Chocalate Lagii!!!

assalamualaikum. 

dah lama jugak xmengupdate blog ni. kesian blog. di anak tiri kan. asyik layan twitter je. hihi. bukan apa, niat dlm hati mmg nk update blog, tp, cuma xtw nk post pasal apa. baru hari ni dapat idea.!

so, seperti tajuk kat ats uh "Nak  cekelat lagi!!" see! dh nmpk mcm org dh ketagih dh dgn cekelat tuh. dan mcm org pemintak sedekah dah. haha. ksian.

boleh katakan kebanyakan penduduk di bumi ni, suka kan chocolate. sama lah mcm kyra. semenjak cuti sekolah ni asyik dapat chocolate je. ape lagi, mmg muka happy gila lah. mcm orang baru 1st time rasa kenikmatan makan chocolate. hihi

last day sekolah 28/11. Keyra suruh Nizar, classmate kyra beli kan Cadburry. nak jugak!! time tu tgh hujan, gagah dia p redah hujan tu sb nk beli kat kyra. kesian dia. tu lah sapa suruh janji lagi. kyra pon xtwu mcm mana boleh nya teercetus perjanjian yg dia nk belikan kyra cadburry uh. selalu masuk kelas, mintak kat dia.  kyra cakap "Nizar! mana cadburry aku?" nizar selalu ckp, "nanti aku bagi lah. kalot lah hang ni" haha. last~2 dia beli jugak, tu pon penuh dgn desakan kyra. haha. kejam betoi kyra. papepon terima kasih Nizar :)

tetibe terluir...

pastu time exam ape eh, xegt lah hari ape tah. rasanya last day sekolah kot. time exam Akaun.  merempat kjup kat rumah Linda, p melatak kejup kat rumah Linda. haha. kasi muncit perut. pastu dia kasi cekelat Daim  import dri Langkawi. weyhh, cekelat tu sedap ohh. Keyra kalau mak cik kyra p kursus kat sana mmg pesan kat dia suruh beli cekelat daim banyak~2. kasi rongak gigi pon xpa. jnji dpt mkn cekelat Daim tuh. hahaha. pastu adik Linda yg kecik molek uh kasi makan cekelat Tolebrone. aumm, yummyyyy~

  
 

cuti tu pulak jiran Kyra kat belakang rumah ni kasi cekelat ape tah. import ari Ireland. anak dia belajar kat Ireland. rasa nya amik kos medic kowt. ntah lah. anak dia, yg kiterang panggil abg Syafiq tuh post lah cekelat tuh kat taiping. jauh kan taiping dgn Ireland. jauh nya. mesti best dpt smbung belajar kat luar negara. sambung pasal cekelat tuh. wohhh., sedap doe cekelat tuh. dia ala ala cekelah cadbury black forest tapi cekelat ni dia just ada kacang hazel dan kismis. dia kasi banyak. apa lagi., bia Keyra perabiskan semua. hihi

kotak je yg mampu tanyang kat korang. banyak lgi. hihi

yess! mmg Kyra suka chocolate pon. suka sangat~2. tambah tambah org yg ada tekanan darah rendah mcm Kyra ni. mmg bagus makan chocolate. boleh tmbh tekanan darah. and for your information, chocalate ni xmenggeukan pon. banyak khasiat dia. xpercaya cer korang search google.

ok lah. sampai kat situ je. selamat bercuti kawan kawan :)


Tuesday, 4 December 2012

Segmen : Tell Me Your Wish

assalamualaikum semua. :)

pagi~2 macam nih xthu nk buad apa. tetiba ja bgun awal~2 pg macam nk stdy je. padahal SPM dh habis dh pon. buang tabiat agaknya. hum. seperti biasa bila mghadap komputer bukak fesbuk, twitter. tu je. pastu main game sat. pastu dh blurr,xtw nk buad apa. tetibe je baru teringat yg Linda ada tag tentang segmen yg dia join "Segmen : Tell Me Your Wish" so, ape lagi. let me start the story. cewaahhhh



klik sini ya adik manis :) "Tell Me Your Wish"
tarikh tutup 25/12/12

humm, wishh?? nak wish apa ek untuk thun depan. wish utk thun ni pon xterhajat lagi. xpe lah. bukan semua benda yg kita boleh capai :)

wish Kyra untuk tahun 2013 ni, Kyra nak moto sebijik. sebijik je tw, kalau dapat berbijik bijik pon xpa. lagi suka. ahaks.XD kalau nak thu kat rumah Kyra ade moto sebijik je. tu pon moto ayah. moto RXZ. aiyakk, bukan xboleh nak naik moto RXZ tu cuma xsopan kowt bagi pompan. agak "ketonggekkan". ahaks >,< lagi pon dah jenuh dh Kyra bodek ayh Kyra nak nek moto tuh. xde nak kasi nye. moto tuh dr ayh bujang trantangtang lagi. lame kowt. byk berjasa. egt lagi naik moto dr KL smpai lah ke kampung. waa~ bhaya tuh. dh la time tu kyra gn adik kecik molek lagi. humm, abaikan.

motor rxz ayah

ehh, ni knpa byk crita pasal moto ayh jer. terlebih pulak. humm, untuk wish Kyra utk thun depan yg nak moto sebijik tuh. bukan apa, senang sikid kalau nak p mana~2, xpayah nak nyusahkan sapa~2. nak pi kedai pon rajin lah sikid. xde lah baloq (malas). kalau boleh nk beli moto sendiri. tapi half, half dengan parents. jenuh lah kalau Kyra sorang nk bayar. student lagi kan. dr mana pulak nak "rompak" duit. ahaks.

bagi Kyra dapat moto pape pon xpe. asalkan boleh guna dan masih berfungsi dgn baik. xde lah meragam bagai. tapi, jgn kasi moto mainan je. moto mainan belambak kat rumah. cuma xboleh nak naik je sebab kecik sangat. nak drive pon xleyh. ok dah start merepek.

moto hiasan yg ada kt rmah

dan xlupa jugak saya nak tag kan kpd Nadia. harap dia pon join jugak segmen yg menarik lagi kebabom ni. ehee.

cukup lah sampai kat situ rasanya. harap~2 lah tercapai harapan Kyra untuk tahun depan. kalau sapa~2 nak sedekah moto kat Kyra pon boleh. ehee. k lah. assalamualaikum :)