Followers

Wednesday, 25 July 2012

Perlu ke bawa handphone ke sekolah???

 holla!!


see that! kan.? percaya x? yess, sekarang mmg tgh hot pasal isu ini. .semua pakat update dekat fesbuk, twitter ataupon blog. untung lah students tahun lepas boleh bwk fone kat sekolah. .untung kah??

mmg lah sekarang x dinafikan bhwa semua students ade fone sendiri kan. betulkan.? malah, fone student lebih mahal or gempak drp fone cikgu. .betul kan?! cgu~2 pakai fone yg cikai~2 je. ank murid pakai fone yg kemain lagi. .hamboi~2, mengalahkan cikgu pulak.


   


bawak fone dekat sekolah bukan buleyh nk pokus kat cgu yg mengaja tu. .yelah, sat~2 dok  mesage. .lagi bertambah kaya lah tuan empunya yg MAXIS. .hari~2 tpup, dlm sehari habis dlm Rm 2 egt. acano tu?? cer bayangkan, klau time belajar semua student dok tgok fone masih~2 kat bwh meja. xke sakit hati ckgu., 

kenapa ya thun depan di benarkan bawak hanphone kat sekolah? nak kate sebagai kemudahan nk calling parent time balek. .ehhh, bukan ke kat setiap sekolah ade public phone. kann~` so, ape masalahnye guna je lah. .nk kate low class?? eh, brother, chill lah, sampai bila nk "hidung tinggi". hidung xmancung, pp terserong serong. apo dahh. sekali sakala rasa lah hidup d "low class" ni.

so, fikir~2 lah samada baik atau buruk bawak fone kat sekolah. daaa



No comments: