Followers

Saturday, 21 April 2012

Rehat or Stady

assalamualaikum.. hey yoo..

mlm2 ginik mula lah naik gila.. ok kat sini siapa yg calon UPSR, PMR, SPM??
mcm mna pengurusan masa korang?? ok ke tidak?? kalau waktu cuti pulak macam mana korang urus kan? n korang ada buad x jadual belajar?? yg buad korang ikot x??

haaa.. sebagai pelajar ni lah keje kite kne menghadap buku 24 jam.. eh., xkan 24 jam kowt.. ok tolak mkn, minum. tolak reksiasi, tolak sekolah.. kita mesti nak yg terbaik periksa ni. tp., begitu liat na kite nk buad ini nk buad itu.. bce buku ini bce nuku ito. tusen ni, tsyen tu.. aishh.. mcm2 lah.. kalau berkaitan dgn pelajarn mcm2 excuse kn..

kalau org cuti msti kita nk cuti jugak kn.. tp., jadula kita penuh cgt3.. pg  ade kls tmbhan. ptg stdy group.. mlm kls tmbhn ag.. aish.., msti kita rasa.. aduhh.. letih nya.. nk rehat jugakk!!.. mau ngis lah di kata kn.. tpi belajar hari2 pon boleh naik jemu kita...


xsalah kalau hari cuti kita pon nk cuti sama.. tp., kita kene lah pndai manage time kite.. contohnya., pagi n petang tu kita relex.. tenang kan fikiran., joging, lepak2., shopping or hang out ke.. mlm tu pulak kita jd lah burung hantu.. xsalah kn.. yelah.. pg n ptg kita xenjoy.. mlm tu pulak kita korban kn lah masa kita demi masa dpn kita.

ok.. setakat tu je.. tata :)

No comments: